Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard kondigt Battle.net World Championship aan

Groots wereldwijd StarCraft II toernooi.

Blizzard heeft deze week het Battle.Net World Championship aangekondigd, een groots, wereldwijd StarCraft II toernooi. Het professioneel spelen van StarCraft II is al een eindje aan een opgang bezig (binnenkort mag je hier zelfs een verslag van verwachten op Eurogamer) en Blizzard probeert de scène nu een duwtje in de rug te geven.

Blizzard zal alvast samenwerken met verschillende nationale partners, die enkele kwalificaties organiseren per land. De besten van elk land worden naar een continentaal kampioenschap gestuurd (waar er 5 van worden gespeeld, in Europa, Azie, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië). Dit culmineert uiteindelijk in het Battle.net World Championship, dat volgens de geruchten wel in eens nabij het Blizzard HQ in Anaheim, Californië zou gehouden kunnen worden. Benieuwd of de Koreanen nog eens hun suprematie zullen bewijzen.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen