Skip to main content

Blizzard gooit teasersite "Project Blackstone" online

Het wachtwoord werd gekraakt.

Blizzard heeft een teasersite onder de naam "Project Blackstone" geopend. Het nieuws rond de mysterieuze site was al een tijdje bekend, maar het duurde tot gisteren eer de webpagina ook inhoud kreeg.

De site is vergrendeld met een wachtwoord, maar door de niet zo subtiel verborgen code in de bron van de site door een hex-to-string-editor te laten lopen, krijg je al snel de serie tekens die je toegang verleent tot de rest van de site. Eurogamer deed dat werk al voor zijn gamers: met 'Y7_$0>0k_3<$m.' als wachtwoord zou je moeten binnengeraken.

Eens je door de paswoordcontrole bent, ontdek je een reeks mails tussen Dokter Helek Branamoor en enkele werknemers die niet geheel vrijwillig voor de man in dienst traden. Als de 'sc2' in de URL het al niet verklapte, zal het wel het gesprek over de celstructuur van de Zerg larven zijn die je aanwijzen dat deze teasersite verbonden is met Blizzard's StarCraft games.

Het gaat waarschijnlijk om de tweede game in de StarCraft 2 trilogie: Heart of the Swarm. In die RTS speelt de Zerg factie en hun ex-leidster Sarah Kerrigan de hoofdrol. Maar er is natuurlijk ook nog steeds die shooter waar Blizzard enkele jaren terug aan werkte: StarCraft: Ghost. De kans is groot dat de overige zeven vakjes die nog vrij zijn op het Inbox menu de komende dagen zullen worden opgevuld met meer e-mails rond de personages van Project Blackstone. Zij zullen hopelijk meer duidelijk brengen.

De mysterieuze site kan je hier bezoeken.

Read this next