Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard experimenteert met consoleversies van Diablo 3

"Looking pretty cool".

Uitgever en ontwikkelaar Blizzard heeft nogmaals bevestigd dat ze bezig zijn met een consoleversie voor hun dungeon crawler Diablo 3. Ze konden zelfs melden dat ze een versie van het spel hebben die al zeer vlot loopt op de Xbox 360 en/of PS3.

Die info kreeg het internet te pakken via Rob Pardo, chief creative officer bij Blizzard. Hij noemde de consoleversies nog geen officieel project, maar over de dingen die hij er al van had gezien kon hij het volgende zeggen: "Looking pretty cool". Toch zat dit experiment nog maar in de verkenningsfase volgens hem. Hij hoopt dat ze bij de studio snel ver genoeg geraken om dingen aan het grote publiek te laten zien, maar momenteel zit het project nog in een te vroeg stadium.

Zo goed als het hele team werkt volgens Pardo momenteel aan de consoleversie. Een officiële onthulling zou ergens volgend jaar op de planning staan. Daarnaast is Blizzard ook bezig aan een uitbreiding voor de PC-versie van de dungeon crawler die al meer dan 10 miljoen stuks verkocht. De werknemers bij Blizzard weten duidelijk wat te doen de eerstkomende maanden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties