Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard biedt excuses aan voor launchproblemen Warlords of Draenor

Spelers krijgen vijf dagen extra speeltijd ter compensatie.

Blizzard vice-president J. Allen Brack heeft namens Blizzard Entertainment zijn excuses aangeboden voor de problemen omtrent de launch van World of Warcraft: Warlords of Draenor. De release van de uitbreiding ging namelijk gepaard met fikse serverproblemen.

Zo was het lange tijd niet eenvoudig om verbinding te maken met de Blizzard-servers. De enorme toestroom van spelers naar één specifieke locatie was in veel gevallen de oorzaak van het probleem. De Blizzard-servers kregen bovendien een aantal DDoS-aanvallen te verduren.

Brack's volledige statement kan je lezen op het Battle.net forum. In het bericht wordt onder andere aangegeven dat spelers met een actief abonnement vijf dagen gratis speeltijd krijgen. Dit aanbod geldt voor alle accounts in Noord-Amerika, Europa en Oceanië die actief waren op 14 november 2014.

Brack geeft bovendien aan dat Blizzard bezig is om de grootte van servers te verdubbelen, om zo toekomstige problemen het hoofd te bieden. World of Warcraft: Warlords of Draenor is sinds vorige week verkrijgbaar voor de pc en Mac.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties