Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard betwist Valve's Dota-patent

En start rechtszaak op.

'Defense of The Ancients' of kortweg DOTA is het fenomeen dat startte als een mod voor Blizzards Warcraft 3, maar uitgroeide tot een succes dat de laatste jaren games als League of Legends en Heroes of Newerth voortbracht. Valve haalde zowel Eul als IceFrog, de bedenker en één van de ontwikkelaars achter Defense of The Ancients, naar z'n studio waar zij sindsdien samen met Valve aan een opvolger, Dota 2, werken.

Dat ze het acroniem voor die naam nu patenteerden, is niet geheel naar de zin van Blizzard, dat zelf z'n eerste stappen in het genre zou willen zetten met een project dat vooralsnog enkel gekend is onder de naam Blizzard DOTA. Zij argumenteren dat de term DOTA onder gamers geassocieerd wordt met Blizzard, Warcraft 3 en uiteraard de mod met dezelfde naam.

De 'A' in de naam refereert naar de Ancients-personages uit Warcraft 3, ook gebruikt de mod veel personages en skills uit Warcraft 3 zelf, wat de connectie tussen de naam Defense of The Ancients en Warcraft 3 alleen maar versterkt. Het gebruik van de naam door Valve zou bij spelers verkeerdelijk het idee kunnen wekken dat Dota 2 gelieerd is aan Blizzard, een associatie die hen schade zou berokkenen.

De legale documenten dateren al van november vorig jaar, maar deze zaak zou makkelijk nog een jaar kunnen aanslepen voor er een uitspraak gedaan wordt. Of dit alles een effect zal hebben op de ontwikkeling en naamgeving van Valve's Dota 2, is niet duidelijk.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties