Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard bestraft vroegtijdig stoppen in Overwatch

Rage quitters verdienen 75% minder XP.

Rage quitters in Overwatch verdienen 75% minder XP. Dit meldt Blizzard Entertainment. Het bedrijf noemt de maatregel een 'leaver penalty.'

Gebaseerd op je laatste twintig matches berekent de game de verhouding tussen het aantal begonnen matches en het aantal voltooide matches. Zodra deze verhouding te laag wordt, krijg je een waarschuwing.

Blijf je wedstrijden vroegtijdig verlaten, dan bestempelt de game je als rage quitter en verdien je 75% minder ervaringspunten. Deze straf houdt niet op na een bepaald tijdsbestek. De enige manier om de straf op te heffen lijkt vooralsnog door matches vaker af te maken.

Als je de match verlaat nadat de fase voor het samenstellen van de teams voorbij is maar de match nog niet, dan telt dat als het vroegtijdig verlaten van de game. Stop je voordat het team is samengesteld of nadat de match is afgelopen, dan bestempelt de game je niet als verlater.

Blizzard Entertainment houdt online spelgedrag sterk in de gaten. Eerder liet de studio al weten dat verbannen Overwatch-spelers verbannen blijven.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties