Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard annuleert Project Titan

Nieuwe MMO was zeven jaar in ontwikkeling.

Blizzard Entertainment heeft diens mysterieuze MMO-game Titan geannuleerd. Blizzard-baas Mike Morhaine laat in een interview met gameswebsite Polygon weten dat de ontwikkeling van de game is stopgezet omdat deze 'niet leuk genoeg was om te maken.'

Titan was de afgelopen zeven jaar in ontwikkeling bij het Amerikaanse Blizzard Entertainment. In die tijd is er slechts sporadisch informatie naar buiten gekomen over de game. Blizzard heeft in ieder aangegeven dat Titan géén vervolg op World Warcraft is.

De studio maakt in 2010 wel bekend dat er wordt gewerkt aan een MMO-game met de naam Titan, maar laat daarnaast niks los over de precieze aard van het project. De eerstvolgende keer dat er nieuws naar buiten komt blijkt in 2013, wanneer Blizzard het bericht uitvaardigt dat Titan vertraagd is tot 2016.

In een reactie op het stopzetten van de ontwikkeling laat gamesblog Kotaku iets meer doorschemeren over Titan. In de game zou je tussen twee werelden schakelen: een gewone waarin je reguliere klusjes aanneemt of bijvoorbeeld een winkeltje opricht, en een 'schaduwwereld' waarin je het met elkaar opneemt tegen buitenaardse wezens. Tevens wordt er een vergelijking gemaakt met Team Fortress 2.

Blizzard Entertainment is onder meer verantwoordelijk voor games als World of Warcraft, Diablo en Starcraft. De studio heeft recent nog het succesvolle Hearthstone: Heroes of Warcraft uitgebracht, een ruilkaartspel dat ook op tablets te spelen is. Alle Blizzard-games worden voor release grondig getest, wat heeft geleid tot het Blizzard-mantra dat een game pas klaar is 'wanneer de game klaar is.'

Getagged als
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties