Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blijft Andy Gray FIFA-commentator?

EA nam nog geen beslissing.

Misschien doet de naam Andy Gray niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar het is vooral zijn stem die zeer vertrouwd is voor de FIFA-fans. Volgens Eurogamer is zijn carrière als commentator misschien wel voorbij.

De zender Sky Sports ontsloeg Gray samen met zijn mede-commentator Richard Keys deze week voor een seksistische opmerking tijdens de match Wolverhampton Wanderers – Liverpool. Beide mannen zeiden het volgende over een vrouwelijke grensrechter toen ze dachten dat hun microfoons waren uitgezet:

  • Keys: "Het lijkt me beter dat iemand het veld oploopt en haar even de de buitenspelregel uitlegt."
  • Gray: "Dit geloof je toch niet. Een vrouwelijke grensrechter.... Vrouwen kennen de buitenspelregel niet."
  • Keys: "Natuurlijk kennen ze die niet. Ik ben bang dat het nog veel erger wordt vandaag."

Ironisch genoeg had grensrechter Sian Massey het bij het rechte eind tijdens de bewuste fase.

Een woordvoerder van Electronic Arts laat weten dat er nog geen beslissing genomen werd rond de commentaarstemmen in FIFA 12: "EA Sports heeft geen aankondigingen gedaan rond de in-game commentatoren voor FIFA in 2011. Dit gebeurt pas later dit jaar."

Sinds FIFA 06 leende Gray zijn stem aan de FIFA-franchise. De 55-jarige Schot heeft er echter ook een lange voetbalcarrière opzitten. Hij speelde onder andere voor Aston Villa, Wolverhampton Wanderers en de Glasgow Rangers. Zijn grootste succes beleefde hij bij Everton.

Reacties