Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blackguards uitgebracht op Steam Early Access

Turn-based strategy RPG van Daedalic.

De turn-based strategy RPG Blackguards is sinds kort verkrijbaar via Steam Early Access. Dat maakt ontwikkelaar Daedalic Entertainment bekend.

De titel is meer dan twee jaar in ontwikkeling. Bij aankoop van de Early Access-versie krijg je eerst enkel toegang tot het eerste hoofdstuk van de game, die uiteindelijk uit vijf hoofdstukken bestaat. Aan het einde van de aanstaande maand januari heb je dan de hele game in bezit.

De slagvelden in Blackguards zijn opgedeeld in hexagonen, 180 unieke maps in totaal. Er zijn vijf speelbare personages, die je kan uitbreiden met veertig speciale vaardigheden en negentig verschillende spreuken. Samen is dat goed voor veertig uur aan gameplay, aldus Daedalic.

De ontwikkelaar is voornamelijk bekend van zijn point-and-click adventures. Edna & Harvey, The Whispered World en de Deponia-trilogie komen allen uit de portfolio van het Duitse team.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties