Skip to main content

Black Ops Cold War ontwikkelaar waarschuwt: 'griefers' worden harder aangepakt

Treyarch treitert terug.

Call of Duty: Black Ops Cold War heeft een update gekregen die 'griefers' en 'quitters' harder aanpakt. Dat geldt vooral voor League Play, de multiplayermodus waarmee op een hoger competitief level wordt gespeeld.

Met 'griefers' worden spelers bedoeld die het spelverloop actief verstoren, bijvoorbeeld door op teamgenoten te schieten. 'Quitters' spreekt voor zichzelf: het verwijst naar spelers die een match vroegtijdig verlaten.

Vooral in de League Play hebben deze fenomenen immers een grote invloed op het spelplezier van anderen.

De studio verklaart dat het "constant werkt aan meer manieren om de competitieve ervaring te verbeteren. We hebben de recente feedback op de Wildcard selectie duidelijk gehoord en gaan akkoord: we willen dat spelers in League Play een duidelijke speelstijl kiezen."

"We hebben nieuwe straffen toegevoegd [na de toevoeging van Apocalypse Hardpoint and Express S&D] voor spelers die tijdens een spel weggaan of andere teamgenoten beschieten om een betere competitieve ervaring voor iedereen te garanderen."

Bekijk op YouTube

De straffen escaleren naargelang je meer inbreuken begaat.

De update wijzigde ook andere elementen. Zo kan Law Breaker niet langer twee primaire wapens dragen, is er een beperking op Perk Greed en zijn er visuele updates doorgevoerd aan verschillende schermen.

Recent is de nieuwe Warzone map gelekt. Season Two Reloaded voegde ook nieuwe maps en wapens in Warzone toe.

Read this next