Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Black Desert Online - 5 dingen die je moet weten

Fantasievol leven.

Ruim een maand zijn de Europese servers van Black Desert Online te betreden. Waarin onderscheidt de game zich ten opzichte van andere MMORPG's? We zetten de vijf belangrijkste weetjes op een rij.

1. Black Desert Online is een sandbox MMO

Je krijgt als speler de volledige vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Wil je een handelsimperium? Dan kun je met paard en wagen een handelsroute opzetten en flink wat zilver verdienen. Of je verdient een zakcentje met vissen, verzamelen of groenten verbouwen. Niets moet, alles mag. In Black Desert Online schrijf je zelf het heldendicht van je karakter.

2. Er is geen harde level cap

Level 50 is niet het eindstation. Het is alleen maar de soft cap, want na level 50 kun je gewoon verder levelen. Het is wel zo dat de benodigde hoeveelheid ervaringspunten vanaf dat punt aanzienlijk wordt verhoogd.

3. Black Desert Online is alt vriendelijk

In de meeste MMO's is het verstandig om je op één personage te richten. Black Desert Online is daar een uitzondering op. Al je personages delen namelijk werknemers, werkplaatsen, huizen, kennis en andere benodigdheden. Je doet er dus goed aan om meerdere personages te creëren, om zo het 'vieze' werk uit de handen van je hoofdpersonage te nemen.

4. Je hebt de keuze uit acht verschillende klassen

Op dit moment heb je de keuze uit Warrior, Valkyrie, Berserker, Tamer, Ranger, Sorceress, Witch en Wizard. Elke klasse heeft zijn eigen speelstijl met voor- en nadelen. Let wel, de klassen zijn gekoppeld aan een bepaalde sekse, dus een mannelijke Valkyrie is niet mogelijk. Overigens is uitgever Daum van plan om Kunoichi, Ninja, Plum en Blader zo snel mogelijk aan de game toe te voegen.

5. Een guild vergroot je overlevingskansen

Black Desert Online draait voornamelijk om PvP, dus je doet er goed aan om een guild te zoeken. Gildes kunnen elkaar namelijk de oorlog verklaren en delen van de map innemen. Daarnaast wordt je zelf minder vaak door willekeurige mensen aangevallen als je bij een bekende guild zit.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Getagged als

Over de auteur

Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen