Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

BioWare verdedigt controversiële climax van Mass Effect 3

Petitie van onthutste fans spoort BioWare aan het einde te herschrijven.

BioWare's directeur Casey Hudson heeft gereageerd op de reactie van onthutste fans op het "polariserende climax" van Mass Effect 3. Het slot van de vorige week gelanceerde RPG heeft veel fans tegen het zere been geschopt door een nogal ambivalente eindscène. Fans waren zo gepikeerd dat er zelfs een grootschalige petitie werd opgezet om BioWare over te halen het climax te herschrijven.

Het ziet er alleen niet naar uit dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren. In een interview met Digital Trends legt Hudson uit dat het slot van de Mass Effect serie altijd al controversieel zou zijn: "Ik wilde dat je de game niet zomaar zou vergeten. We hebben doelbewust ingezet op een polariserende reactie. Zo blijft er ruimte om de verschillende eindes te bespreken. Wat gaat er nu gebeuren en hoe loopt het met de karakters af?"

"Voor mij persoonlijk is dit wat dit verhaal spannend maakt. Er is altijd al een vleugje mysterie geweest in het Mass Effect universum en de game heeft altijd open gestaan voor verschillende interpretaties".

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties