Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bioware stopt met maken Dragon Age 2 content

Op naar "the next thing".

Bioware heeft aangekondigd dat ze stoppen met het maken van post-release content voor Dragon Age 2, zoals DLC en patches, en dat het team dat verantwoordelijk was hiervoor nu volledig ingeschakeld is om te werken aan 'the next thing'. Daarmee bedoelt Bioware waarschijnlijk het voorlopig onaangekondigde Dragon Age 3.

"We blijven uitkijken naar problemen die nog aan het licht kunnen komen in Dragon Age 2 en we blijven de community ondersteunen bij noodgevallen maar de focus van het volledige team wordt verlegd naar de toekomst van Dragon Age," liet executive producer van de franchise Mark Darrah weten op het Bioware forum.

"Jullie hebben de geruchten vast wel gehoord en helaas kan ik daar niet op reageren. Wat ik wel kan zeggen is dat we veel nagedacht hebben over Dragon Age - wat het is en waar het naartoe moet. Dit voorbije jaar hebben we veel tijd besteed met het onderzoeken van Bioware's oudere games om te kijken welke nieuwe dingen we kunnen doen."

Op Twitter was Darrah iets beknopter. "We zijn klaar met Dragon Age 2 en het team werkt nu volledig aan 'the next thing'. We zijn actief bezig met zoeken naar feedback voor de volgende DA-game."

Bioware ging normaal eerst nog een uitbreiding voor Dragon Age 2 uitbrengen genaamd Exalted March maar dat project is dus geannuleerd.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties