Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

BioWare stichters in AIAS Hall of Fame

Erkenning voor hun reeks mooie titels.

De Academy of Interactive Arts and Sciences heeft al 13 jaar een zogenaamde "Hall Of Fame" waar elk jaar enkele mensen aan toegevoegd worden (als ze uitzonderlijke verdiensten hebben in het ontwikkelen van videogames). Dit jaar komt de eer toe aan Dr. Ray Muzyka en Dr. Greg Zeschuk, de twee oprichters van BioWare. BioWare maakte naam met RPG titels zoals Neverwinter Nights, Baldur's Gate en Jade Empire, maar bleef ook de laatste jaren heel erg actief, met instant klassiekers zoals Knights of The Old Republic, Dragon Age en Mass Effect. Met Star Wars: The Old Republic zet de ontwikkelaar volgend jaar zijn eerste stapjes in de MMO wereld. Muzyka en Zeschuk krijgen de titel omdat ze "de reikwijdte en het succes van de interactieve entertainment industrie hebben vergroot".

Vroeger mochten al heel wat andere bekende ontwikkelaars in de Hall of Fame, zoals Shigeru Miyamoto (Mario, Zelda), Sid Meier (Civilization) en Will Wright (SimCity, the Sims). De uitreiking vindt plaats op 10 februari. Als je geïnteresseerd bent in de volledige lijst winnaars, kun je die vinden op de site van de AIAS.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties