Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bioware reageert op lek van Mass Effect 3

"Misschien passen we zelfs nog dingen aan gebaseerd op de feedback."

"Het enige goede aan dat lek was dat Mass Effect 3 plots heel wat meer belangstelling kende", zo reageren de oprichters van Bioware Ray Muzyka en Greg Zeschuk in een interview met Eurogamer.net op de gelekte bètaversie van Mass Effect 3.

Enkele weken geleden plaatste Microsoft meer dan gepland op het internet wanneer het de herfstupdate voor het Xbox Live Dashboard vrijgaf. Plots bleek dat je ook een bèta van Mass Effect 3 via Xbox Live kon downloaden. Meer zelfs, deze versie bevatte zowaar het integrale script van de game -inclusief het geplande einde.

Fans die niet konden wachten, lazen het gretig door en begonnen er online over te discussiëren. Hoewel Muzyka en Zeschuk betreuren dat spoilers over het einde van hun grootse trilogie reeds hun weg naar het internet vonden, zien ze er ook iets positiefs in. "Wij houden rekening met onze fans en volgen vanuit Bioware dan ook de gesprekken van de hardcore fans over het verhaal. Mogelijks maken we zelfs nog enkele aanpassingen gebaseerd op hun feedback."

Mass Effect liefhebbers surfen echter best in een virtuele boog rond al deze spoilers heen, of ze riskeren één van de belangrijkste elementen bij het spelen van een Mass Effect game mis te lopen. Dit soort games ontdek je namelijk maar één keer voor het eerst en zoals we allemaal weten is de magie er na de eerste keer toch een beetje vanaf.

Beelden uit de gelekte versie. Opgelet: spoilers!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties