Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

BioWare komt met Command & Conquer: Generals 2

De geruchten zijn waar.

De geruchten zijn waar: gisteren op de VGA's werden de eerste gameplaybeelden getoond van de nieuwe Command & Conquer game, waar Bioware aan werkt. De trailer toonde een kort gevecht in een kleine stad.

Command & Conquer wordt de sequel op de game uit 2003 (van EA Los Angeles), dat de Command & Conquer spelformule naar een realistische setting overbracht. Het verhaal klinkt alvast als volgt. Terroristen hebben een vredesconferentie opgeblazen, waarbij ze de belangrijkste wereldleiders gedood hebben. De overblijvende generaals bevechten elkaar voor wereldsuprematie.

De game wordt ontwikkeld op de Frostbite 2-engine en zou ergens in 2013 uitkomen, exclusief op PC. Volgens de officiële site wordt het ontwikkeld door BioWare Victory - vroeger Victory Games - en je kan deze features verwachten:

  • All-out War - Leid drie unieke facties, vecht voor grondstoffen, bouw je basis en leid massale eenheden in het gevecht.
  • Uncanny Sense of Realism - Frostbite 2 zorgt voor een visueel indrukwekkend conflict.Gedetailleerde units en omgevingen, dynamische physics, en prachtige visuele effecten
  • New Ways to Dominate or Ally with your Friends - Nieuwe multiplayer modes, zowel gericht op co-op als competitieve speelstijlen
  • Thrilling Campaign - Een dramatisch verhaal met meerdere perspectieven, waaronder een heroïsche generaal en een doorgedraaide terrorist.
  • Ever-evolving Experience - De belofte van heel wat DLC

"We're bringing BioWare's vision for emotionally engaging gameplay and great attention to quality to the strategy genre and the Command & Conquer franchise (We brengen Bioware's visie voor emoties opwekkend gameplay en attentie voor kwaliteit naar het strategy genre)", zei de baas van BioWare Ray Muzyka. Hij voegde eraan toe dat hij Victory wou verwelkomen tot het Bioware label, en dat ze hard aan het werken zijn om er een intense ervaring van moderne oorlogsvoering van te maken.

De allereerste trailer, vers van de VGA's!

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen