Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

BioWare denkt aan co-op RPG's

"We sluiten het zeker niet uit!"

BioWare, de ontwikkelaar die ons legendarische spellen als Baldur's Gate, Neverwinter Nights en Mass Effect bracht, laat ons weten dat ze best wel interesse hebben in het creëren van een game waarin coöperatieve gameplay een rol speelt. Deze optie zien we tegenwoordig steeds vaker terug in games, waaronder Modern Warfare 2 en zelfs Resident Evil 5. Vandaag kregen we zelfs te horen dat er waarschijnlijk ook een co-op in God of War III te vinden zal zijn.

Toen men aan Ray Muzyka van BioWare de vraag stelde of de ontwikkelaar ooit een co-op zou implementeren binnen toekomstige iteraties van Dragon Age of Mass Effect lieten hij het volgende weten: "Tuurlijk. We overwegen zeker coöperatieve gameplay, maar daaromtrent valt er momenteel niets aan te kondigen. Het is een interessant idee, en het zou zeker een leuke ervaring teweeg kunnen brengen, maar of we er daadwerkelijk iets mee zullen doen kan ik nu nog niet kwijt".

Muzyka ging verder door te zeggen dat het moeilijk is om een singleplayer storyline tot een multiplayer ervaring om te vormen. "Onmogelijk is het echter niet, gezien we deze vorm van gameplay toepassen in het aankomende Star Wars: The Old Republic". De man heeft een punt, maar het spel waarover hij het heeft is een MMORPG, een genre dat simpelweg niet ontworpen is voor de eenzame gamer.

Wij zien het alvast zitten om met meerdere spelers het universum van Mass Effect of Dragon Age te doorkruisen. Die eerste game krijgt eind januari al een vervolg, al ging wij al eens met Mass Effect 2 aan de slag. De Dragon Age-reeks ging eerder deze maand van start met Origins, een game waaraan wij een welverdiende acht verbonden.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties