Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

BioWare denkt aan toekomst Mass Effect

Ze vergeten het universum niet.

Met Mass Effect 3 wordt een trilogie afgesloten. Dit betekent echter niet dat ontwikkelaar BioWare klaar is met de serie. Greg Zeschuk en Rat Muzyka, oprichters van de studio, kijken hoe ze het universum kunnen uitbreiden; dat vertelden beide heren in een interview met Game Informer.

"Met Mass Effect 3 zijn we er erg bewust van dat we heel wat nieuwe fans er bij krijgen, elke keer wanneer we een van deze titels uitbrengen", legt Muzyka uit, "Dus willen we er voor zorgen dat het toegankelijk is en dat het iemand aanspreekt die de eerste twee games niet heeft gespeeld."

"Of je Mass Effect 1 en Mass Effect 2 nu wel of niet gespeeld hebt, we willen er zeker van zijn dat je een geweldige ervaring beleeft met Mass Effect 3. Als je de eerste twee titels wel hebt gespeeld dan willen we dat je keuzes iets betekenen. Het gaat er om dat we iets maken voor al het publiek wat we hebben en dat met een hoge kwaliteit doen."

"Het is spannend om een epische trilogie te maken en het verhaal af te sluiten op een manier die heel bevredigend en intens is met een grote impact. Het zal heel wat vragen van fans beantwoorden en tot een bevredigende conclusie komen."

Zeschuk voegt toe: "We zijn aardig groot. We hebben heel wat teams. Heel wat mogelijkheden. Ondanks dat we de trilogie beëindigen, is het niet voorbij in de zin van 'Hé, we gaan de Mass Effect-wereld voor altijd wegzetten en het komt nooit meer terug'. We hebben er al over nagedacht."

"We zijn hard op weg met de ontwikkeling van deel drie en het gaat gestaag. Dus op dit moment is het doel om het af te krijgen, maar ook om aan de toekomst van het universum te denken. Een ding dat heel duidelijk is, is dat mensen van het Mass Effect-universum houden. We willen er echt voor zorgen dat hetgeen we gaan doen voldoening zal geven."

Casey Hudson, de producer van de serie, heeft al eens aangegeven dat een MMO niet gek zou zijn voor Mass Effect. Mocht je verder echt niet kunnen wachten op Mass Effect 3: vorige week kwamen er heel wat details naar buiten over de game.

Mass Effect 3 moet met de feestdagen in de winkels liggen voor de pc, Platstation 3 en Xbox 360.

Reacties