Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bioshock film alweer 'on hold'

Regisseur Fresnadillo start met andere projecten.

De Bioshock-film zit alweer eens vast in development hell. Universal Studios en Take Two raken het niet eens over het budget en de leeftijdsrating van de film en hierdoor duurt het eeuwen voordat er schot in de zaak komt. Dit heeft als gevolg dat Juan Carlos Fresnadillo, die al enkele jaren klaar staat om de film te regisseren, het wachten beu is en het project verlaat om zich met andere projecten bezig te houden.

Dat er een film van Bioshock zou komen werd voor het eerst aangekondigd in 2008 maar veel concreet is er nog niet op papier gezet. Gore Verbinski, bekend van de Pirates of the Caribbean-films, zou de film gaan regisseren maar zijn visie bracht een enorm budget met zich mee van 160 miljoen dollar. Van Universal Studios moest dat budget lager en dus besloot Verbinski de rol van producer op zich te nemen en Fresnadillo als regisseur aan te wijzen.

In 2009 kwam het project echter weer in de problemen toen bleek dat niemand wou investeren in een dure film die een 17+ rating zou krijgen. "Ik vond niemand die me en genoeg geld wou geven om de film te maken en me ook toeliet om een Restriced-rating aan de film vast te hangen," legde Verbinski toen uit. "En ik was ook niet geinteresseerd in het maken van een PG-13 film over Bioshock. Little Sisters en injecties en alles, dat hoort erbij. Ik wou gewoon echt heel graag een film maken waarvan je na vier dagen nog de rillingen over je rug zou voelen gaan."

"Het is een film die eng moet zijn maar je moet ook een hele onderwaterwereld maken. Dus er hangt een hoog prijskaartje aan vast. Niemand wil een R-rated film maken met zo'n hoge kost."

Voor Ken Levine, de man die Bioshock maakte, is dat geen probleem. Zoveel druk zit er niet achter een Bioshock-film zegt hij. "Wij willen geen film maken gewoon om een film te maken. Voor mij en voor Take Two gaat het erom dat de fans krijgen wat ze willen en dat de mensen die Bioshock nog niet kennen geïntroduceerd worden tot iets dat consistent is met de game. Er zijn verschillen tussen games en films, zonder twijfel, maar de film moet uit hetzelfde DNA bestaan op vlak van wereld en verhaal. Maar ja, er zit geen druk achter."

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties