Skip to main content

BioShock-bedenker Ken Levine verlaat Irrational Games

Personeel studio teruggedrongen van 200 naar vijftien man.

BioShock-bedenker Ken Levine verlaat Irrational Games. De studio die twee jaar geleden nog uit 200 man bestond en onlangs verantwoordelijk was voor BioShock Infinite, is teruggedrongen tot nog vijftien werknemers.

Ken Levine werkte zeventien jaar voor zijn eigen studio, Irrational Games.

Levine start een nieuw project binnen Take-Two, het moederbedrijf van uitgever 2K Games. De BioShock-licentie blijft in handen van 2K Games. Met een nieuw team focust Levine zich voortaan op het maken van verhaalgedreven games voor de 'core gamer,' waarbij een hoge herspeelbarheidsfactor wordt nagestreefd.

Daarbij gaat de door Take Two-gesponsorde startup enkel digitale games uitbrengen, om zo een meer directe relatie met fans op te bouwen. Daarover vertelt Ken in een post op de blog van Irrational Games. "En als we geluk hebben, dan bouwen we iets half zo memorabel als BioShock," besluit Levine.

Irrational Games blijft bestaan, maar als een veel kleinere studio dan voorheen. Waar het team aan gaat werken, is nog niet bekend. De laatste door Levine geproduceerde BioShock-ervaring komt op 25 maart uit, wanneer BioShock Infinite: Burial at Sea - Episode Two lanceert.

Read this next