Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Biomutant releasedatum bekend

Muteert in mei naar een volwaardige game.

THQ Nordic heeft via Twitter de releasedatum van Biomutant bekendgemaakt. De futuristische actie-RPG is vanaf 25 mei beschikbaar voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S.

In de game stel je je eigen dierlijk personage met unieke vaardigheden en mutaties samen. Zo zijn sommige dieren beter in melee-gevechten, terwijl andere beter zijn in stealth of over magische krachten beschikken.

THQ Nordic heeft ook de speciale edities voor de game onthuld. De Biomutant Collector's Edition kost 109 euro voor pc en 119 euro voor consoles. Die versie bevat naast de game ook een beeldje, artwork en de soundtrack. Daarnaast is er ook een Atomic Edition van 399 euro die een diorama, steelbook, t-shirt en mousepad bevat.

Biomutant is al sinds 2015 in ontwikkeling en zou oorspronkelijk in 2019 uitkomen. Volgens ontwikkelaar Experiment 101 was er echter meer tijd nog om de game af te werken door de 'enorme schaal, lengte en omvang ervan'. Onze Sander kon de game in 2017 alvast een eerste keer aan de tand voelen in zijn Biomutant preview.

Read this next