Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Binnenkort geen PS5 tekort meer, beweert Sony

Sony heeft genoeg halfgeleiders.

Het PlayStation 5 tekort is binnenkort opgelost. Dat beweert Sony tijdens een vergadering waarin het zijn financiële resultaten van het eerste kwartaal van 2021 bekendmaakt.

Tijdens de vergadering kreeg Sony-topman Hiroki Totoki de vraag over hoe de tekorten aan halfgeleiders (een belangrijk deel van het bouwen van elektronische apparaten) de PlayStation 5-productie beïnvloeden.

Totoki onthulde vervolgens dat het bedrijf nu genoeg halfgeleiders heeft om tegen het einde van het fiscale jaar meer dan 14,8 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 te verkopen. Momenteel staat de teller op meer dan 10,1 miljoen exemplaren die over de toonbank zijn gegaan.

Hiroko Totoki laat verder weten dat Sony geen verlies meer maakt op de PlayStation 5 van €500. Verder wordt de PlayStation 5 Digital Edition van €400 bijna ook niet meer met verlies verkocht dankzij de verkoop van aanvullende hardware, zoals de PlayStation 4 en randapparatuur zoals controllers en headsets.

In ander PlayStation-nieuws kondigde hardwarefabrikant Seagate de eerste PS5-compatibele SSD aan. Sony kondigde ook de PlayStation Now games voor augustus 2021 aan.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties