Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Binnenkort Blu-ray voor Xbox 360?

Microsoft doet er wat vaag over.

De oorlog om de opvolging van de DVD is al sinds vorig jaar gestreden, met de Blu-ray disc als de ultieme overwinnaar van de HD-DVD. Beide formaten waren verbonden aan twee consoles, meer bepaald het winnende formaat aan de PlayStation 3 en de uiteindelijke verliezer aan de Xbox 360. Microsoft moest haar verlies toegeven, maar nu lijkt het even alsof men de competitie gaat omarmen.

In een interview met Steve Ballmer van Microsoft liet de man namelijk het volgende weten: "Ik weet niet of het nodig is om een Blu-ray speler standaard in elke Xbox 360 aan te bieden. Je kunt wel Blu-ray accessoires kopen om aan de console aan te sluiten". Whoeps, laat Ballmer daar zomaar eventjes vallen dat er binnenkort een externe Blu-ray speler zal komen voor de X360?

Wel, niet helemaal. De journalist die het interview afnam laat namelijk weten dat Ballmer gewoon kan bedoelen dat, mocht er Blu-ray functionaliteit in een Xbox 360 zitten, de speler extern zou moeten aangesloten worden. Vragen die men achteraf aan Microsoft stelde rond deze uitspraak liepen vast op "geen commentaar".

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen