Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Binnenkort betalen voor gebruik PSN?

Sony heeft ook 3D-plannen voor PS3.

Tijdens een presentatie die Sony gaf zijn enkele interessante dingen aan het licht gekomen rond de toekomstverwachtingen van het bedrijf en wat er allemaal in het verschiet ligt voor de PlayStation 3.

Allereerst blijkt dat Sony het tijdstip waarop het bedrijf winst wil maken met hun PS3-branch heeft doorgeschoven naar 2013. Oorspronkelijk had men gehoopt om al rond maart 2008 geld te kloppen uit hun gamesdivisie, maar door de slechte economische tijdens heeft men dat vooropgesteld doel moeten aanpassen. Nu mikt Sony op een winstmarge van vijf procent vanaf maart 2013...als de wereld een jaartje vroeger nog niet vergaan is tenminste.

Interessanter voor de consument is dat Sony plannen heeft op de PlayStation 3 te upgraden naar een console die 3D-beelden kan produceren. Deze opwaardering zou er komen in de vorm van een firmware update voor de huidige PS3's. Verder wil Sony ook graag zelf spellen ontwikkelen die volop gebruik maken van de 3D-technologie. Wel lijkt het nog steeds zo dat je om 3D-games te spelen een nieuwe televisie zult moeten kopen die het juiste signaal richting je huiskamer kan doorsturen.

Als laatste ziet het ernaar uit dat PlayStation Network, de tegenhanger van Xbox Live op de PlayStation 3, binnenkort wel eens gekoppeld zou kunnen worden aan lidgeld. Sony zou hiermee een nieuwe toestroom van geld willen genereren in 2010.

Kay Hirai, Mr. PlayStation himself, wist het volgende te vertellen: "Op het gebied van online zijn we momenteel aan het bestuderen hoe we een subscription model kunnen introduceren. Hierbinnen zouden we dan premium content aanbieden, als ondersteuning van de huidige diensten die gratis zijn". Dat klinkt misschien niet zo heel positief, maar al snel bleek dat online games spelen in multiplayer gewoon gratis zal blijven.

Veel nieuws, en waarschijnlijk heeft iedereen ook een eigen mening over dit alles...en daarom is er de comment sectie onder het nieuwsbericht.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties