Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bilson vindt zichzelf een genie in de industrie

Omdat hij zelf een echte gamer is.

Danny Bilson heeft gezegd dat zijn succes als baas van de afdeling Core Games bij THQ te danken is aan het feit dat hij zelf een echte gamer is. Dat vertelde hij tijdens de MI6 conferentie in San Francisco (via Gamespot).

"In de gamesindustrie maakt dat me een genie", aldus Bilson.

Bovendien verklaarde hij dat hij altijd moet liegen wanneer mensen vragen of een game goed getest is door focus groepen. Hij verkiest namelijk liever zijn eigen intuïtie:

"We doen geen test. Wat moeten zestien tieners in Encino ons gaan vertellen dat wij niet weten? Als ik ooit op het punt kom dat ik moet vragen wat een vijftienjarige vandaag de dag wilt, dan is het tijd om naar een bejaardenhuis te gaan. Dan ben je namelijk klaar."

De manier waarop Bilson het maken en marketen van games benadert komt deels voort uit de inspiratie die hij opdeed door de Microsft-advertentie 'Where do you want to go today?'.

"Het is 'Do I want to go there'", zegt Bilson, "Niet 'Do I want to be that guy?'. Die man is slechts een omhulsel."

Bilson vertelde verder hoe hij in de industrie is gerold. Ooit is hij met een EA-baas aan de praat geraakt in een vliegtuig. Ze raakten bevriend omdat EA op zoek was naar iemand met TV-ervaring. "Maar nog belangrijker was dat hij me gratis games games", sluit Bilson af.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen