Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Big Sky Infinite vandaag uit voor PS3 en Vita

Gratis voor PS Plus leden.

Big Sky Infinite van indie-ontwikkelaar Boss Baddie is vanaf vandaag te downloaden voor PlayStation 3 en PlayStation Vita. Baas van de studio James Whitehead deed het project uit de doeken op de PlayStation Blog.

Big Sky Infinite is een zogenaamde twin-stick shooter waarbij je met het linkerpookje je ruimteschip bestuurd, en met het rechterpookje je lasers richt. Vaak worden dit soort games van bovenaf gespeeld, maar Big Sky Infinite speel je van links naar rechts. Daarbij doet de game denken aan klassieke shoot 'm ups als R-Type.

De levels zijn willekeurig gegenereerd en hierin neem je het op tegen allerlei tegenstanders en bazen. Bepaalde 'events' breken af en toe het level op, zodat iedere speelsessie anders verloopt.

Op de PlayStation 3 is de game met vier spelers in multiplayer te spelen. Op de PlayStation Vita speel je om en om voor de hoogste high-score. De game ondersteund Cross Buy en Cross Save, dus als je beide apparaten hebt hoef je de game maar één keer te kopen.

Vandaag verschijnt de game op het PlayStation Netwerk voor €9.99. Voor PlayStation Plus leden is de game gratis.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties