Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

BF 3 maps herschaald op consoles

Minder spelers, dus kleiner speelterrein.

Het was één van de eerste details die we over Battlefield 3 aan de weet kwamen, de PC-versie zou opnieuw speelbaar zijn met maximaal 64 spelers. Ongetwijfeld iets wat Battlefield-fans van het eerste uur misten in Battlefield: Bad Company 2, de laatste game uit de reeks die op PC verscheen.

Aangezien maps ontwikkeld met 64 spelers in het achterhoofd op console -waar de limiet nog steeds op 24 ligt- veel weg zouden hebben van een spookstad, werd beslist de maps in te krimpen voor de consoleversie. Dat bevestigde een EA/Dice-vertegenwoordiger aan Cerfy. Een logische tweede vraag was wat dat zou betekenen voor spelers die het gevecht in hogere sferen willen leveren. Laat een kleiner gebied nog wel straaljagers toe?

Ja, zo blijkt, want enkel soldaten op de grond zullen beperkt worden in hun bewegingsvrijheid. In de lucht zal een groter gebied toegankelijk zijn om zo de luchtgevechten niet in het gedrang te brengen.

Battlefield 3 verschijnt eind dit jaar voor PC, Xbox 360 en PS3.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen