Skip to main content

Beyond Good and Evil 2 "on hold"

Toekomst van spel nu wel erg onzeker.

Ons eerst helemaal gek maken over Beyond Good & Evil 2 met een korte teaser op de UbiDays in 2008, om dan in 2009 net voor de E3 van start gaat een filmpje te lekken met daarin een heleboel footage van het spel, om dan nu aan te geven dat de ontwikkeling van het spel 'on hold' staat? Niet lief Ubisoft, niet lief!

Volgens een tweet gemaakt door Colin Solal Cardo, een werknemer bij site Gamesyde, heeft hij op de voorbije GamesCom een bevestiging van Ubisoft gekregen dat de productie van Beyond Good & Evil 2 stil is gelegd. Of dat definitief of slechts voorlopig is kan hij niet met zekerheid zeggen.

Een tijdje terug kregen we al een gelijkaardig bericht te horen van Laurent Detoc, de president bij Ubisoft. Hij vertelde dat het verschijnen van BG&E2 nog bekeken moest worden, maar dat de studio het IE (intellectueel eigendom, red.) niet zomaar wou laten verloren gaan omdat er een authentieke sfeer rondhangt. "Er is iets heel puur dat verbonden is aan Beyond Good & Evil en we vinden het erg spijtig dat we in het verleden niet meer rond dit spel hebben kunnen doen," aldus Detoc.

Detoc gaf verder aan dat hij nooit gezegd heeft dat er een nieuw spel in de maak is. "Ik geef toe dat er dingen gelekt zijn, wat wilt zeggen dat we al een tijdje een project rond Beyond Good & Evil aan het werken zijn, maar of er een nieuw spel zal komen is iets dat in de toekomst wel duidelijk zal worden."

Ok, wie start er de petitie rond het verschijnen van Beyond Good & Evil 2 op?

Read this next