Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Béyonce vervolgd door game dev

'Gate Five' claimt contractbreuk diva.

Popdiva Beyonce Knowles is aangeklaagd door de totaal onbekende game ontwikkelaar Gate Five. Volgens gerechtsdocumenten zou Beyonce toegezegd hebben om mee te werken aan een game gebaseerd op haar carriere getiteld "Starpower Beyonce". De artieste zou in juni 2010 een contract hebben getekend: ze zou aan de game meewerken in ruil voor verschillende compensaties. Daarna zou ze echter contractbreuk gepleegd hebben, nadat ze door nieuwe eisen ook de financier van het project had weggedreven.

Gate Five claimt dat Beyonce hun bedrijf heeft vernietigt en 70 mensen in de werkloosheid heeft gedreven de week van Kerstmis. Het bedrijf vraagt naast de 6.7 millioen dollar ontwikkelingskosten ook 100 millioen dollar als vergoeding voor wat de game verkocht zou hebben moest hij uitgekomen zijn. Bovendien vraagt de ontwikkelaar een verbod voor Beyonce om ooit nog mee te werken aan een videogame.

De zaak werd vorige week ingediend bij het Supreme Court van New York. Dat Gate Five al zijn eisen zou binnenhalen lijkt eerder sterk, maar we houden jullie op de hoogte van de afloop.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen