Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bewegingsgestuurde games in Koppen

Zijn ze echt zo gezond?

Het Vlaamse programma Koppen onderzocht in zijn recentste uitzending hoe gezond de Wii en Microsoft's Kinect eigenlijk zijn. In het tien minuten durende item werd onder andere ook professor Jan Segers, professor bewegingsopvoeding aan de KU Leuven, aan het woord gelaten.

Uit de reportage blijkt dat de extra beweging inderdaad een positieve invloed heeft, maar dat we dit zeker ook niet mogen overschatten. Zo verbrand je met een half uurtje Wii'en slechts 90 à 100 kCal, amper de helft van onze dagelijkse nood aan beweging. En hoewel Kinect door de besturing met het volledige lichaam iets beter scoort, doe je nog altijd meer voordeel door een toertje te lopen.

Er blijft dus weinig heel van de marketing van Nintendo, Microsoft en, niet te vergeten, Sony. De enige bevolkingsgroep die echt blijkt te profiteren van de extra beweging zijn de senioren. Zij worden zowel fysiek als mentaal fit gehouden met een partijtje boksen op de Wii. Wie de oudjes aan de slag wil zien, of gewoon wil zien hoe games eindelijk doorbreken bij de niet-gamende bevolking, kan de reportage hier bekijken.

Over de auteur

Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen