Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bevlogen GDC developer spoort "egocentrische" indies aan de mainstream te omarmen

"Ze zijn onze familie!"

Met het voorbij komen van prachtige pareltjes als Minecraft, Limbo, Braid en Bastion zou je het soms vergeten maar elke subcultuur en elke niche loopt het risico om onbedachtzaam en elitair gedrag te vertonen. Tijdens een bevlogen 'indie soapbox' sessie op het Game Developers Conference sprak Ben Ruiz van Team Colorblind zich dus ook stevig uit tegen deze beweging. Hij spoorde independent developers uit om "nu eens eindelijk te f***ing stoppen met hun egocentrische gedrag" en verzocht hen op te houden met hun eindeloze verachting van de mainstream game industrie die hij omschreef als een 'familielid'.

Ruiz werkte eerder onder de vlag van Flashbang aan games als Off-Road Velociraptor Safari en beschuldigde 'de indie gemeenschap in zijn algemeen' van egocentrisch gedrag: "Het beschadigt onze relaties en het maakt ons belachelijk", zei hij. "Mijn grootste zorg is dat het onze groei zal beïnvloeden. Hoe kunnen we ons nog ontwikkelen als we ons zo gedragen? Niets floreert in een vacuüm!"

Ruiz benadrukte dat zowel de developers als de indie community zich schuldig maken aan dit gedrag: "Waarom verachten we ze zo? Ik kan het begrijpen vanuit een kleinzerig standpunt - ze verdienen geld en ze doen hier soms twijfelachtige dingen voor. Ik begrijp het: Zynga is een zielloze instelling. Alles wat Blizzard maakt is uitbuiterij en EA is lui. Maar a) dit zijn nog lang niet alle mainstream bedrijven. En sowieso hebben de studio's die ik zojuist heb genoemd ons altijd veel plezier gebracht. En b) onze ouders en familieleden zijn toch ook niet perfect? Dat is - letterlijk - wat de mainstream industrie is. Ze bestaan al veel langer dan wij en afgezien van het feit dat wij er een andere werkwijze op nahouden zijn ze f***ing fantastisch. Ze zijn nog steeds onze familie!"

Hij beëindigde zijn spectaculaire toespraak door het publiek aan te sporen te stoppen met vechten: "Alsjeblieft, blijf onbevangen. We hebben zoveel wat we kunnen delen maar zolang we met elkaar blijven kibbelen verspillen we energie. En ik weet heus wel dat jullie echt niet de enige boosdoeners zijn. De situatie is ook al aan het verbeteren. Dat realiseer ik me echt wel. Ik houd van jullie allemaal".

Getagged als

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen