Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bevestigd: PS5 backwards compatibility werkt enkel voor PS4-games

Tijdgebrek is de grote boosdoener.

Sony Interactive Entertainment-CEO Jim Ryan laat weten dat de PlayStation 5 backwards compatibility enkel werkt voor PlayStation 4-games, en dus niet voor games van de PlayStation 1 tot en met de PlayStation 3.

In een interview met Famitsu bevestigt de CEO dat 99% van alle PlayStation 4-games te spelen zijn via de PlayStation 5 backwards compatibility. Dat geldt echter niet voor de games van de PlayStation 1 tot en met de PlayStation 3.

Volgens Ryan komt dat door tijdgebrek. Het bedrijf heeft zich de afgelopen tijd voornamelijk gefocust op het implementeren van de snellere SSD harde schijf, de PlayStation 5 DualSense controller en de backwards compatibility-functie van de PlayStation 5 voor PlayStation 4-games. Daardoor was er volgens Ryan geen tijd meer was om te werken aan backwards compatibility voor games van eerdere consoles.

Een andere reden waarom Sony Interactive Entertainment enkel PlayStation 4-games speelbaar maakt op de PlayStation 5, ligt aan de grootte van de PlayStation 4-community. Die telt ondertussen meer dan honderd miljoen spelers.

We vermoeden daarnaast ook dat het erg tijdrovend en moeilijk is om de ingewikkelde systemen van vooral de PlayStation 2 en PlayStation 3 na te bouwen. Aangezien het bedrijf die kostbare tijd liever besteedt aan de volgende generatie, lijkt het ons logisch dat Sony die functie niet toevoegt aan de PlayStation 5.

Toch is verdere backwards compatibility niet helemaal uitgesloten. Begin juli legde Sony namelijk een patent vast dat PS5 backwards compatibility via de cloud mogelijk maakt. Of de bijbehorende functie er ook echt komt, is op dit moment koffiedik kijken.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties