Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bevestigd: Final Fantasy 16 krijgt pc-port

En de PS5-versie krijgt een gratis update.

Cid in Final Fantasy 16
Image credit: Square Enix

Via een post op Twitter/X bevestigt Final Fantasy-producer Naoki Yoshida dat Final Fantasy 16 een pc-port krijgt. Er was al langer sprake van zo'n port, maar Yoshida meldt nu dat die ook daadwerkelijk in ontwikkeling is.

Naar aanleiding van PAX West krijgt de PS5-versie van de game ook een gratis update met tal van verbeteringen. Ten slotte meldt Yoshida ook dat er minstens twee betalende DLC-pakketten komen, waarvan er eentje rond Valisthea draait.

De gratis update is vanaf nu beschikbaar en bevat onder andere een weapon skin feature en alternatieve outfits voor Clive, Jill, Torgal, Ambrosia en Joshua. De volledige patch notes lees je hier.

Een releasedatum voor de pc-versie van de game is er voorlopig nog niet. De kans lijkt echter klein dat dat nog voor de Final Fantasy 7 Rebirth release van komende winter is.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties