Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bevestigd: FIFA heet vanaf volgend jaar EA Sports FC

Geen nieuw akkoord bereikt.

Electronic Arts heeft in de aanloop naar zijn jaarlijkse financiële rapportering via een persbericht het nieuws bevestigd dat al even de ronde deed: FIFA heet vanaf volgend jaar EA Sports FC.

Over de redenen voor het stopzetten van de samenwerking met de internationale voetbalorganisatie FIFA zegt EA niets. Eind vorig jaar berichtte de New York Times echter al dat FIFA voor een nieuwe samenwerking 1 miljard dollar per 4 jaar zou vragen, meer dan een verdubbeling van het huidige bedrag.

Electronic Arts benadrukt wel dat er afgezien van de naam weinig verandert. Zo heeft de uitgever los van de FIFA afzonderlijke samenwerkingscontracten met meer dan 19.000 spelers, 700 teams en 30 competities. Er zijn zelfs exclusiviteitscontracten met de Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A en de Amerikaanse MLS.

Bekijk op YouTube

Ook alle huidige spelmodi zullen in de nieuwe game zitten. Zo bevestigt EA Sports-topman Cam Weber dat onder andere Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs en Volta Football speelbaar blijven. De vierjaarlijkse wereldbeker zal vermoedelijk wel verdwijnen.

Het huidige contract met de FIFA zou normaal gezien deze winter aflopen, na de wereldbeker voor mannen in Qatar. Er is echter een akkoord bereikt om dit nog door te trekken naar de wereldbeker voor vrouwen van volgend jaar. Dat betekent dat de nieuwste game in de serie dit jaar dus nog als FIFA 23 uitkomt. Vanaf 2023 mag je je aan de nieuwe naam verwachten.

Hopelijk brengt de naamsverandering ook enkele wijzigingen in de gameplay met zich mee. Zoals je in onze FIFA 22 review leest, waren die in de meest recent game nogal beperkt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

EA Sports FC 24

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

FIFA 22

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

See 1 more

FIFA 23

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties