Skip to main content

Bevestigd: Alan Wake Remastered komt uit in de herfst

Voor de eerste keer op PlayStation-consoles.

Alan Wake Remastered komt ergens in de herfst uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S en krijgt dus voor de eerste keer ooit een versie op PlayStation-consoles. Dat laat ontwikkelaar Remedy Entertainment weten via een brief van Creative Director Sam Lake.

Alan Wake Remastered bevat naast de originele game ook de The Signal en The Writer DLC, ondersteunt een resolutie in 4K en krijgt nieuwe commentaar van regisseur Sam Lake. Verder kregen de visuals van de game op alle vlakken een upgrade en krijg je toegang tot tal van andere next-gen upgrades. Hoe het geheel er nu uitziet en tot welke next-gen features je allemaal toegang krijgt, onthult Remedy Entertainment niet.

Dat de game, die in 2010 en 2012 respectievelijk uitkwamen op Xbox 360 en pc, in 2021 nog een remaster krijgt, zag je van ver aankomen. Zo circuleerde er in juni het gerucht dat Alan Wake Remastered en Final Fantasy 7 Remake naar de Epic Games Store komen en ontdekte je op 6 september dat de Alan Wake Remastered release waarschijnlijk op 5 oktober plaatsvindt.

Read this next