Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Beveiligingsgroep' hackt Twitter-account Sony topman Yoshida

Groep specialiseerd in beveiliging en dramatiek.

Het Twitter-account van Sony topman Shuhei Yoshida is gehackt. Verantwoordelijk daarvoor is de hackersgroep OurMine.

Yoshida is president van Sony Worldwide Studio. Sinds het bericht van OurMine dat de groep het account van de Japanner gehackt heeft, plaatst het afwisselend oproepen diens website te bezoeken, nieuwsberichten over diens eigen actie en promotie voor Microsoft. Volgens de OurMine krijgt de Sony topman weer bezit over zijn account zodra hij de verantwoordelijken inhuurt.

OurMine bestaat naar eigen zeggen uit drie Amerikaanse tieners. Het hacken van accounts om vervolgens de eigenaren onder druk te zetten, is een gebruikelijke aanpak voor hen. Zo maakten zij zich eerder deze maand al meester van de accounts van Sunder Pichai en Jack Dorsey. Zij werken respectievelijk voor Quora en Vine.

Ourmine haalde eerder deze week het nieuws toen het beweerde verantwoordelijk te zijn voor serverproblemen rondom Pokemon GO. De groep beweert vorig weekend achter meerdere DDoS-aanvallen op ontwikkelaar Niantic Labs' servers te zitten. Hetzelfde weekend eiste ook hackersgroep Poodle Corp verantwoordelijkheid op voor de aanval.

Niantic zelf doet geen uitspraak over de kwestie. Of er daadwerkelijk een aanval heeft plaatsgevonden, is dan ook onduidelijk. Mogelijk waren de serverproblemen gevolg waren van Pokemon GO's populariteit. Lees hier meer over hoe je Pokemon GO server errors kunt oplossen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties