Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bethesda zou Game of Thrones maken

Deed het niet door toedoen van Skyrim.

Het universum A Game of Thrones, een HBO-reeks gebaseerd op de boeken A Song of Fire and Ice door George R.R. Martin, zal binnenkort een spel genaamd Genesis mogen verwelkomen. Vreemd genoeg zal dit geen gigantische open-world RPG, maar een RTS worden. De reden daarvoor? Bethesda, en hun aankomende game Skyrim.

Todd Howard, de grote baas bij Bethesda, liet in een interview weten dat de entourage van George R.R. Martin enkele jaren geleden over de vloer kwam. Volgens de man waren er gesprekken gaande tussen zijn bedrijf en de auteur om samen te werken aan een spel gebaseerd op A Song of Ice and Fire.

Meer zelfs: Bethesda stond op het punt om het spel te ontwikkelen, gezien alle werknemers "grote liefhebbers" van de boeken waren. "Toen we het voorstel hoorden wouden we er meteen aan beginnen", laat Howard weten. "De mensen binnen onze studio vonden het een leuk vooruitzicht, en de algemene stijl van de boeken past binnen onze bedrijfscultuur."

De deal ging uiteindelijk niet door omdat Bethesda zich klaar aan het maken was om aan de productie van The Elder Scrolls V: Skyrim te beginnen.

"We wouden uiteindelijk onze eigen wereld ontwikkelen. Dat is waar we onze tijd wouden instoppen. Maar zelfs nog voordat we aan Skyrim zijn beginnen werken waren de gesprekken tussen ons en George R.R. Martin gaande. Beide partijen vonden de collaboratie een goed idee, maar uiteindelijk sloegen we het aanbod af. Maar het was verleidelijk...", vertelde Todd Howard.

En dat is het einde van het verhaal. A Game of Thrones: Genesis, een RTS in ontwikkeling bij Cyanide Studios, zal rond het einde van deze maand in de winkelrekken te vinden zijn.

Reacties