Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tester speelt Skyrim uit in 2u16m

Wint trofee, taart.

Een gametester van Bethesda is erin geslaagd The Elder Scrolls V: Skyrim uit te spelen op twee uur en zestien minuten. Daarmee zet hij meteen de toon voor speedruns die ongetwijfeld zullen volgen na de release van de game op 11 november.

De speedrunwedstrijd is ondertussen een traditie geworden bij Bethesda. Wanneer een game naar de winkels vertrekt spelen de testers om het snelst de game uit. Wie wint krijgt een kleine trofee en krijgt een taart naar keuze, gebakken door de regisseur van de game, in dit geval Todd Howard.

Winnaar van de wedstrijd was Sam Bernstein, die trouwens ook won toen Fallout 3 op punt stond uitgebracht te worden. Die game speelde hij trouwens uit in 75 minuten.

Gewone gamers zullen er natuurlijk vele uren langer over doen. Testers zoals Bernstein spelen Skyrim al jaren en kennen elk hoekje en kantje ondertussen vanbuiten.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties