Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bethesda stopt met vroeg versturen van games voor recensies

Geldt al voor Skyrim: Special Edition en Dishonored 2.

Ontwikkelaar Bethesda laat weten dat het bedrijf stopt met het vroeg versturen van recensie-exemplaren van games.

Het bedrijf stuurde in het verleden enige tijd voor de release van een game recensie-exemplaren naar gamesites en andere publicaties. In een blogbericht op de Bethesda-website staat nu echter dat dat beleid is gewijzigd.

Bethesda heeft besloten om codes voor games voortaan een dag voor de release van een game naar de media op te sturen. Deze beleidswijziging geldt al voor games als The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition en Dishonored 2.

Volgens de studio is de wijziging gemaakt op basis van het verkoopsucces van de dit jaar uitgebrachte Doom-reboot. Bethesda deelde voor Doom namelijk ook geen vroege recensie-exemplaren uit.

Mensen die op reviews van games wachten voordat ze een aankoop doen wordt op in het blogbericht aangeraden om 'wat langer te wachten' voordat ze een beslissing maken.

Bethesda brengt later deze week de Skyrim Special Edition uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Eerder raakten de systeemeisen van de pc-versie van de Skyrim Special Edition al bekend.

Over de auteur

Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties