Skip to main content

Bethesda stopt met verdere ontwikkeling Skyrim

Stort zich nu volledig op volgend groot project (Fallout 4?).

Bethesda kondigde gisteren aan dat ze klaar zijn met The Elder Scrolls V: Skyrim. Het ontwikkelingsteam voor de game stort zich vanaf nu op de volgende grote titel van het bedrijf.

Na anderhalf jaar werken aan content voor Skyrim zegt het team vaarwel aan het spel. Ze leverden regelmatige game updates, drie uitbreidingen (Dawnguard, Hearthfire en Dragonborn), Kinect Support, een Steam Workshop en een Creation Kit voor de modders. Kleinere updates zoals bugfixes zouden eventueel nog kunnen volgen, maar nieuwe content voor het spel is vanaf nu uitgesloten.

Het Skyrim-team voegt zich nu bij de rest van de crew die al even in de pre-productiefase zaten van Bethesda's volgende grote project. Dat project zal hoogstwaarschijnlijk Fallout 4 worden. Zijn voorganger was een enorm succes en de studio heeft altijd al gezegd dat ze graag meerdere games in de apocalyptische setting wil maken.

De enige hint die de wereld tot nog toe kreeg dat Fallout 4 überhaupt in ontwikkeling is, is de Tweet van de voice actor van het personage Three Dog die zijn volgers vertelde dat hij weer aan de slag is gegaan aan een game bij Bethesda. Afgaande op de normale pauze tussen twee gamereleases bij de ontwikkelaar, zal de volgende game waarschijnlijk ergens eind 2014 verschijnen. Daarmee zal het waarschijnlijk ook de eerste next-gen titel voor het bedrijf worden.

Read this next