Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bethesda: "Starfield is een Han Solo simulator"

Plus een vleugje Skyrim.

Starfield is volgens Bethesda een "Han Solo simulator". Volgens Todd Howard is de game zelfs een "combinatie van NASA en Indiana Jones". Dat blijkt uit interviews met The Washington Post en The Telegraph.

Hoewel Bethesda gisteren de Starfield releasedatum onthulde en een eerste trailer voor de game toonde, volgde er niet veel concrete info. Daar komt nu verandering in, want in een interview vertelt Bethesda-topman Ashley Cheng dat de game in zijn ogen een "Han Solo simulator" is. Volgens hem verken je in Starfield "met je ruimteschip het heelal". Tegelijk doe je net als het iconische Star Wars-personage ook tal van andere leuke dingen.

Bethesda-baas Tod Howard doet er in de The Telegraph nog een schepje bovenop door te stellen dat het ruimtereizen aanvoelt als "een kruising van NASA, Indiana Jones en League of Extraordinary Gentlemen". Uiteraard is de game ook een beetje "Skyrim in de ruimte". Verder onthult Howard dat je in Starfield als een nieuwe rekruut van het Constellation-programma start. The Constellation is een groep ruimteverkenners die 300 jaar in de toekomst naar een antwoord op de grootste mysteries van de ruimte zoeken.

"De structuur van de game is vergelijkbaar met die van Skyrim. In Starfield zijn spelers wie ze willen zijn, voegen ze zich bij verschillende facties en gaan ze hun eigen weg. Zo vertellen we een verhaal dat aftakt naar vele andere kleinere narratieven. Om die reden hopen we dat spelers graag willen vertoeven in een universum dat dient als een soort uitlaatklep," aldus Bethesda-topman Todd Howard.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Starfield

Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties