Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bethesda hint op nieuw project

Teaser op Vine mogelijke hint voor een nieuwe Wolfenstein?

Vanmorgen heeft Bethesda een teaser op Bethesda's Vine account geplaatst. Het betreft een video van vier seconde wat zich afspeelt in een loop. Prikkeldraad en beelden van een oude LP zijn te zien. Op reacties van Twitter gebruikers dat het Fallout gerelateerd zou zijn, heeft Bethesda gereageerd met: "Guess again."

Inmiddels wordt er druk op los gespeculeerd. De site Polygon heeft een analyse van korte clip op hun site geplaatst. Centraal in de teaser staan prikkeldraad en fragmenten van oude muziek, waaronder een plaat uit 1910.

Een favoriete kandidaat voor de teaser is een nieuwe Wolfstenstein game. Bethesda verkreeg de rechten op deze franchise in 2009 toen het bedrijf ID Software overkocht. De game verscheen op een cv van één van Bethesda's werknemers, de componist Julian Beeston, eerder dit jaar voordat het snel weer offline werd gehaald.

Een andere mogelijkheid is Project Zwei, een nieuwe Shinji Mikami survival horror game wat onder het wakend oog van Bethesda in productie is. De laatste keer dat hier nieuws over circuleerde was twee jaar geleden toen er concept art was gelekt. Toendertijd werd gemeld dat de game nog in de vroege stadia van ontwikkeling verkeerde.

Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties