Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dishonored krijgt boeken en comic

Voor wanneer enkel lore lezen niet meer genoeg is.

Dishonored krijgt meerdere boeken en een vierdelige comic. Dit maakt uitgever Bethesda vandaag bekend.

Zowel de comic als de boeken worden uitgegeven door uitgeverij Titan Books and Comics. De comic bestaat uit vier delen . Het verhaal speelt zich twaalf jaar na de gebeurtenissen uit de oorspronkelijke game af en vertelt over Corvo's zoektocht naar een leerling.

Het eerste deel komt uit op 3 augustus. Vanaf 29 november is er een bundel verkrijgbaar waarin alle vier de delen verzameld zijn. De serie wordt geschreven door Gordon Rennie; de illustraties worden gemaakt door Andrea Olimpieri en Marcelo Mariolo.

Daarnaast komen er ook drie boeken uit, die samen een trilogie vormen. Deze worden geschreven door Adam Christopher. Net als de comic spelen ook deze verhalen zich af tussen Dishonored 1 en 2. Het eerste deel moet vanaf september beschikbaar zijn en heet The Corroded Man.

Volgens Bethesda overbruggen deze boeken de vijftien jaar tussen het verhaal van de eerste en de tweede game. De trilogie wordt geschreven door Adam Christopher.

Dit is niet de eerste keer dat Dishonored zich in boekvorm toont. In 2014 bracht Dark Horse Comics Dishonored: The Dunwall Archives uit, een verzameling van artwork en lore geschreven vanuit een in-universe perspectief.

De Dishonored 2 release is op 9 november. Eerder deze maand maakte ontwikkelaar Arkane Studios al een gedeelte van de stemacteurs voor Dishonored 2 bekend.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties