Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Betekenen de kometen en aliens in Fortnite het einde van Tilted Towers?

UPDATE: het werk van aliens?

UPDATE 2: Na enig speurwerk rondom de meteoor in Fortnite hebben enkele fans nu de theorie ontwikkeld dat het object in de game mogelijk het werk is van aliens.

De theorie is ontstaan na wijzigingen die middels Fortnite update 3.6 zijn doorgevoerd. Zo voegt de patch ook een aantal UFO-vormige sterren toe die boven de meteoor zweven. Er wordt momenteel gespeculeerd of het ruimteschepen of vreemde hemellichamen betreft.

Nieuwe content voor de Save the World-modus van Fortnite zorgt ook voor extra speculatie. Zo moet je in een nieuwe modus telescopen verwoesten om elders een nog grotere telescoop te bouwen. Opdrachtgever Lars hint tijdens de missie ook naar zijn vriend sterren kijkende vriend Carlos.

Zo meldt Lars onder andere dat Carlos 'verontrust was' nadat hij iets in de ruimte had waargenomen. Later wordt gemeld dat het vreemde object in de ruimte op de een of andere manier communiceert met de Husks in de Save the World-modus. Carlos meldt in een audioboodschap ook dat we 'binnenkort bezoek krijgen'.

Er zijn verder ook bordjes ontdekt die op de daken van Tilted Towers liggen. Op deze bordjes zijn onder andere welkomstboodschappen voor ruimteschepen en een meteoor geschilderd. Dit lijkt ook te hinten naar de komst van buitenaardse wezens.


Update 1: de komeet waar we hieronder spreken, hangt nog steeds dreigend in de lucht boven Fortnite. Maar hij is niet meer alleen. Sinds gisteren zijn er ook verschillende meteoren te zien.

Meteoren in Fornite zijn niet nieuws. Spelers hebben ze al eerder af en toe door de nachtelijke hemels zien schitteren. Sinds gisteren komen ze echter steeds frequenter voor. Ze zijn nu haast een vast onderdeel van de hemel!

Heb je trouwens de Week 9 Challenges al voltooid?

Wat de komeet en nieuwe meteoren precies betekenen voor de toekomst van Fornite, weten we nog steeds niet 100 percent zeker. Al is het meest waarschijnlijke scenario dat de komeet op Tilted Towers neerstort en de map grondig verandert.

De meteoren sluiten aan op de speculaties van hieronder. Meteoren worden doorgaans gedefinieerd als brokstukken van kometen, die razendsnel door de atmosfeer van de aarde reizen en daardoor een felle lichtflits geven.

Meteoren zijn exact wat vallende sterren zijn, maar dan een stuk dichterbij, en met gevaar dat ze op onze planeet neerstorten.Een zogenaamde meteorenregen gebeurt wanneer een komeet heel dicht bij de aarde komt en de vele brokstukken in onze atmosfeer terecht komen.

Dat deze meteorenregen start op de datum die we eerder in het SOS-bericht hoorden, is mogelijk bevestiging dat de komeet zich klaarmaakt om op de Fortnite map neer te storten. Het is nog onduidelijk wanneer dit gebeurt, maar waarschijnlijk is het aan het einde van Fortnite Season 3 op 30 april.


Fortnite Battle Royale is een nieuw mysterie rijker. Sinds een week hangt er een meteoor in de hemel boven de map. De community probeert te ontdekken wat hier de betekenis van is.

Aanvankelijk dachten spelers dat het een 1 aprilgrap was die Epic in de game had gestoken. Maar nadat de meteoor ook de dagen daarop boven Tilted Towers bleef hangen, begonnen ze zich zorgen te maken en zijn de wilde speculaties losgebarsten.

Fortnite's mysterieuze meteoor.

De nieuwsgierigheid van de community is nog meer gewekt nadat er meer vreemde zaken werden ontdekt in de Battle Royale map. Vorige week begonnen er bijvoorbeeld telescopen te verschijnen die naar de meteoor waren gericht.

Vervolgens is er ontdekt dat je controller plots op een specifieke wijze begint te trillen als je op een bepaalde plek staat. Al snel is duidelijk geworden dat het een boodschap in Morse code is: SOS D5 418.

Fortnite's nieuwe telescopen.

Momenteel is de meest gangbare interpretatie van de code dat D5 refereert aan een gridnummer op de kaart. Vakje D5 op de kaart is Tilted Towers. 418 verwijst mogelijk naar een datum: 4/18, wat de Amerikaanse schrijfwijze is voor 18 april.

Een theorie die het wat verder zoekt, kijkt naar Polen. Sommige spelers hebben namelijk het idee dat de map van Fortnite gebaseerd is op Polen, met vele gelijkaardige locaties.

De locatie van Tilted Towers op de Fortnite Battle Royale map komt mogelijk overeen met de locatie van de stad Poznan in Polen. En laat dat nu net de thuisbasis zijn van de Morasko Meteorite Reserve. Freaky!

En dan heb je natuurlijk ook nog deze tweet:

Wat het ook precies moge zijn, fans van Fortnite zijn er nu wel heilig van overtuigd dat Epic iets groots gepland heeft voor het einde van Fortnite Season 3. Er wordt gespeculeerd dat de meteoor Tilted Towers letterlijk van de kaart veegt.

Tilted Towers is namelijk een controversieel gedeelte van de map. Deze wolkenkrabbers staat centraal op de kaart en bevatten veel loot, waardoor veel spelers rechtstreeks daarheen trekken en de rest van de map negeren. Zonder deze locatie is de map wellicht gebalanceerder.

Epic Games blijft voorlopig echter zwijgen. We moeten dus afwachten om te zien wat de exacte plannen van de studio zijn.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties