Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Beta MMO 'Project: V13' start in 2012

Maakt Interplay dan toch een Fallout-MMO?

Rond het einde van vorig jaar doken er opeens drie vage screenshots op van 'Project: V13', dat eigenlijk gewoon staat voor Fallout Online. Niet Bethesda, de studio die ons het sublieme Fallout 3 bracht, maar Interplay is al sinds 2007 aan het werken aan een MMOG rond het post-apocalyptische universum. Voor wie het niet weet: Interplay bracht ons in het verleden alle Fallout titels voordat Bethesda de rechten van de serie in handen kreeg. Momenteel zijn beide partijen nog steeds volop met met gerechtelijke strijd tegen elkaar bezig rond diezelfde rechten.

Dat allemaal terzijde laat Interplay vandaag weten dat de open beta van hun Project: V13 vanaf 2012 van start zal gaan. De studio werkt op dit moment erg hard aan de titel samen met Masthead Studios, een ontwikkelaar die vorig jaar eigenlijk een eigen MMO - genaamd Earthrise - had moeten uitbrengen.

Herve Caen, een van de grote namen bij Interplay, heeft het volgende te vertellen over Masthead Studios: "De technologie van Masthead is indrukwekkend en past perfect binnen de ontwikkeling van onze Project: V13. Het team is erg gepassioneerd om onze visie tot leven te brengen. Project: V13 is een MMOG die vele unieke eigenschappen heeft die we nog voor de lancering van de publieke beta in 2012 stilaan bekend zullen maken."

Wij kijken alvast uit naar een MMO rond het universum van Fallout. Dat Bethesda er eentje maakt moeten we alvast niet meer op hopen gezien de studio een tijd terug liet weten dat ze werken aan een massive multiplayer online game binnen de wereld van The Elder Scrolls.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen