Skip to main content

Beste Switch games - Top 5 Switch games die je niet mag missen

Nintendolicious.

De Nintendo Switch is nu een jaar oud, dus hebben we de beste Nintendo Switch-games op een rijtje gezet. Daar staan een aantal herkenbare Nintendo-iconen tussen, maar ook een aantal verrassingen van andere ontwikkelaars.

De onderstaande lijst bevat een mengeling van exclusieve first- en third-partytitels. Onze selectie bevat verschillende genres om een goed idee te geven van het diverse aanbod van topgames die de Nintendo Switch te bieden heeft.

Zelf nog een Nintendo Switch-game in gedachten die volgens jou op deze lijst verdient te staan? Laat het ons weten en verdedig je keuze in de comments!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Met The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft Nintendo het openwereldgenre heruitgevonden. Een meesterwerk om te koesteren.

Adembenemend. Dat is wellicht het beste woord om The Legend of Zelda: Breath of the Wild mee te beschrijven. Nintendo is er namelijk volledig in geslaagd om 'het wiel' opnieuw uit te vinden, want iedere berg kun je beklimmen. Ja, dat lees je goed.

In The Legend of Zelda: Breath of the Wild staat het je namelijk helemaal vrij om problemen op eigen wijze te tackelen. Niets moet, alles mag. Nintendo combineert de beste elementen van andere games in een legendarisch avontuur, maar dan wel op een verfrissende manier. En toch ademt de game die typische Zelda-sfeer.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is dan ook een titel die je wekenlang in je Switch laat zitten, omdat de game tjokvol content zit. Zelfs na vijftig uur laat de game je mond nog open vallen. Alleen al daarom is The Legend of Zelda: Breath of the Wild een absolute must-have.

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey is een fenomenale platformer die je op een vrolijke reis door kleurrijke en creatieve werelden meeneemt.

Mario's debuut op de Switch voelt als thuiskomen. Op verbluffende wijze creëert Nintendo kleurrijke en creatieve werelden, waarin je de briljantste acrobatische trucs uithaalt. Elke wereld heeft zijn eigen identiteit en maakt je reis tot een onvergetelijk avontuur.

Het gevoel om ieder hoekje en gaatje te verkennen gaat dan ook nooit helemaal weg. Super Mario Odyssey zit namelijk stampvol met verrassende uitdagingen, verstopte Moons en iconische inwoners. Mario's nieuwste avontuur spreekt dus constant je wanderlust aan.

Tijdens je reis krijg je hulp van Cappy, waardoor er nog meer bewegingsvrijheid aan je arsenaal wordt toegevoegd. Met een soepele beweging gooi je Cappy naar onbereikbare muntjes of neem je vijandelijke Goomba's over. Super Mario Odyssey bevat creativiteit waar je U tegen zegt.

Bayonetta 1 en 2

Bayonetta 1 en 2 op de Switch zijn uitstekende ports van het origineel, die het beste in de geweldige gameplay naar boven brengen.

Als het aan Nintendo ligt, ben je nog lang niet van Bayonetta af. Als zoethoudertje tot Bayonetta 3 moeten de ports van Bayonetta 1 en 2 ervoor zorgen dat je voorlopig aan je hack-and-slash-trekken komt.

Bayonetta danst nog altijd met finesse over het scherm heen en bewijst daarmee dat de reeks een tijdloze klassieker is. Vooral de constante 60 frames per seconde maken van de Switch-versies een waar genot. Zelfs in handheldmodus!

Bayonetta 1 en 2 zorgen dan ook voor een visueel spektakel, waardoor ze eigenlijk niet in je collectie mogen ontbreken. Al is het maar om de bizarre vijanden, aanvallen en omgevingen te aanschouwen.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle

Mario + Rabbids Kingdom Battle verblijdt je met een unieke samensmelting van uitdagende gameplay en humor. Een absolute must-have.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle is een BWAAAH-nzinnige game, waarin je op XCOM-achtige wijze het Mushroom Kingdom van de vijandige, irritante Rabbids moet ontdoen. Om de beurt bepaal je waar Mario en zijn teamgenoten zich opstellen, wie ze te grazen nemen en welke vaardigheden ze gebruiken.

Ubisoft combineert de twee franchises op gepaste wijze door humor op de juiste manier in te zetten. Je gebruikt je teamgenoten als springplank of bewerkt je tegenstanders met klodders inkt. Ook de visuele en fysieke humor van de Rabbids zorgt voor de slappe lach. Vreemd genoeg horen Mario en de Rabbids perfect bij elkaar.

Daarnaast krijgen Mario en de Rabbids hulp vanuit een onverwachte hoek, want Donkey Kong komt naar Mario + Rabbids: Kingdom Battle. De nieuwe downloadbare uitbreiding belooft een extra wereld en Donkey Kong als speelbaar personage, waardoor de speelduur van de game aanzienlijk wordt verlengd. Mario + Rabbids: Kingdom Battle wakkert de meesterstrateeg in je aan.

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe is ondanks weinig opzienbarende veranderingen de meest kleurrijke, gevarieerde en complete game in de serie.

Amper twee maanden na de lancering van de Switch scheuren Mario en co. over het asfalt. Nintendo gebruikt met recht het woord 'deluxe', want Mario Kart 8 Deluxe is de compleetste Mario Kart-game tot nu toe.

Na alle kritiek is de Battle Mode aangepast, waardoor de parcours hebben plaatsgemaakt voor arena's. Je hebt naast Balloon Battle de keuze over Bob-omb Blast, Coin Runners, Shine Thief en Renegade Roundup. Nintendo heeft niet alleen Battle Mode maar voornamelijk de game in het algemeen opgepoetst. Zo heb je een extra turboboost tijdens het driften, een 200 CC-variant in de Time Trial en een tweede Item Box. Ook zijn er zes nieuwe personages, waaronder twee Inklings uit Splatoon.

Alles is vanaf het begin vrijgespeeld, waardoor je direct met je favoriete personage op ieder parcours je tegenstanders voor schut kunt zetten. Mario Kart 8 Deluxe is een heerlijke racegame die het hart van iedere snelheidsduivel sneller laat kloppen.

Read this next