Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De beste Roblox games in 2022: Action, Anime, Horror en meer

Geen idee wat nu te spelen?

Roblox bestaat ondertussen al meer dan vijftien jaar, en in die periode zijn er wel honderden fantastische games gemaakt. Met een steeds groeiende groep spelers én makers, is er geen einde in zicht voor dit platform waarop men gratis games kan maken en spelen. Nu is dus een uitstekend moment om enkele van de beste door spelers gemaakte content te spelen die Roblox te bieden heeft.

Met letterlijk miljoenen games om uit te kiezen, is het echter niet simpel om te beslissen wat eerst te spelen. Daarom geven we hier een overzicht van de tien beste en meest populaire games op Roblox momenteel.

Of je nu zin hebt om katjes te verzamelen in een RPG zoals Adopt Me, tegen je vrienden wil vechten in Anime Fighting Simulator of lekker wil schrikken in een horrorgame als Piggy, dit zijn de beste Roblox games voor jou!

Wat nog beter is, is dat je met deze games ook veel gratis items kunt krijgen met Roblox promo codes. We hebben lijsten met de bonussen die je kan krijgen voor deze games, dus daar linken we ook naar.

Op deze pagina:

Hoe speel je Roblox

Als je op pc speelt, is starten met Roblox spelen zo simpel als naar Roblox.com gaan en een gratis account starten. Je kan ook wat Roblox games spelen met een gastaccount, maar om de meeste features te kunnen gebruiken heb je nu eenmaal een volwaardige account nodig.

Een andere optie is de app op pc te installeren via Amazon of de Microsoft Store. Om Roblox op andere gaming platformen te starten, moet je de app downloaden op de Apple Store (iOS), Google Play (Android) of de Xbox store (voor Xbox-consoles).

De meeste Roblox games zijn free-to-play. Dat betekent dat je de game kan starten door de 'play'-knop aan te klikken op de gamepagina zodra je je account hebt. Er zijn echter ook games waar je een klein bedrag voor moet betalen, meestal in de vorm van Robux die je dan weer met echt geld moet aankopen. We duiden duidelijk aan voor welke games je moet betalen.

Roblox servers kunnen gemiddeld tussen de zes en dertig spelers aan tegelijk, en sommige games laten ook privélobbies toe. Er zijn ook enkele games die volledig voor één speler zijn, maar aangezien Roblox zo hard focust op het sociale aspect, zijn de meeste games MMO's.

Is Roblox op PlayStation of Switch?

Er zijn momenteel geen officiële plannen om Roblox uit te brengen op de PS5 of de Nintendo Switch. In 2016 werd er gesproken over een PS4-versie maar aangezien we al zoveel jaar verder zijn zonder resultaat lijkt dit nog onwaarschijnlijk.

PS4-eigenaars kunnen Roblox echter wel spelen via de Internet Browser van de console. Dit werkt op dezelfde manier als op pc, en ookal is dit niet officieel ondersteund door Sony, wordt Roblox zo al jaren ook op PS4 gespeeld zonder problemen.

Op zoek naar codes voor Roblox-games? Dan ben je op het juiste adres! We hebben namelijk Murder Mystery 2 codes voor extra wapens, Brookhaven music ID codes voor gratis muziek, Pet Simulator X codes voor extra Diamonds en Boosts, Shindo life codes voor gratis Spins en RELLcoins, King Legacy codes voor Beli en gems, Anime Fighting Simulator codes voor meer Chikara Shards en Yen en Blox Fruits codes voor gratis Xp en stat resets. We updaten onze lijsten met codes regelmatig, dus houd deze zeker in de gaten!

Beste Roblox games

Op het moment van schrijven zijn er maar liefst 40 miljoen games op Roblox. Deze top 10 lijst houdt rekening met de huidige trends en populaire games, maar ook met de oude favorieten. Hiermee willen we je wat ideetjees geven over wat je kunt spelen op Roblox.

Adopt Me!

Adopt Me! is mogelijks wel Roblox's meest populaire game, en gemakkelijk de meest gespeelde RPG op het platform. Het is in de basis een game over zorgen voor elkaar, met spelers die ofwel de rol van adoptieouder op zich nemen, of spelen als adoptiekind. Als speler moet je, net zoals in de Sims, zorgen dat alle basisbehoeften in orde zijn.

In de vier jaar dat de game intussen bestaat is de focus echter ook wat veranderd. Nu kan je ook huisdieren verzamelen en verzorgen, en dat is waar de meeste spelers zich vooral mee bezighouden nu.

Adopt me! krijgt wekelijkse updates en regelmatig speciale events, zoals coole samenwerkingen met Scooby-Doo. Aangezien deze game mikt op een jonger publiek dan de gemiddelde Roblox content, is het ook belangrijk om bewust te zijn van het feit dat er microtransacties in de game zitten, die vooral gericht zijn op de huisdier features.

Link voor PC spelers.

Jailbreak

Jailbreak is technisch gezien geklasseerd als een Town & City game door Roblox, maar eigenlijk is het een meer familievriendelijke versie van GTA Online. Spelers kunnen agent of bandiet spelen en in een stad rondrijden, overvallen plannen (voor bandieten), mensen arresteren (voor agenten), en mooie appartementen inrichten met alle beloningen die ze krijgen voor hun werk.

We zijn nu op het derde seizoen van nieuwe content en Jailbreak's enorme populariteit heeft geleid tot heel wat merchandising deals voor de makers (die met de opbrengsten van de game hun studies betalen!). Als je op zoek bent naar een Roblox-game met GTA-invloeden en die ook wat doet denken aan LEGO City Undercover, dan is dit de game die je moet hebben.

Link voor PC spelers

Murder Mystery 2

Murder Mystery 2 is Roblox's grootste Horror-game. Elke ronde wordt één speler willekeurig aangeduid als moordenaar. Een andere speler is sheriff. Tot tien extra spelers zijn onschuldigen. De drie groepen hebben elk hun eigen regels in dit spel, en ze moeten andere dingen doen om te winnen: de moordenaar moet iedereen vermoorden voordat de sheriff hen te pakken krijgt; de sherrif moet ontdekken wie de moordenaar is en de moordenaar stoppen; en de onschuldigen moeten zien te overleven en kunnen de sheriff helpen.

Met de recente populairiteit van dergelijke games (zoals Among Us), is het niet verrassend dat Murder Mystery 2 één van de meest bezochte games op Roblox blijft. Deze game kan in korte rondes gespeeld worden en heeft een klein aantal toevoegingen waar je voor moet betalen. Zo kan je private servers instellen voor telkens 10 Robux.

Met deze Murder Mystery 2 codes krijg je meer wapens en soms zelfs extra pets!

Link voor PC spelers.

Welcome to Bloxburg

Welcome to Bloxburg is een Town & City game die geïnspireerd is door de Sims. De features zijn ongeveer wat we verwachten van een levenssimulator. Je personage moet gaan werken, kan rondhangen met z'n vrienden, of avontuur zoeken in de grote gamewereld. Deze game heeft ook een build mode dat vaak wordt geprezen.

Welcome to Bloxburg is één van die Roblox games waar je voor moet betalen voor je kan beginnen spelen. De kostprijs is 25 Robux. Er zijn ook een klein aantal extra uitbreidingen die je kan kopen. Dit zijn vooral meer gevarieerde en flexibele bouwgereedschappen.

Link voor PC spelers.

Royale High

Royale High is getagged als een Adventure game op Roblox maar in de praktijk is het eerder een Fantasy RPG. Je hebt de controle over een scholier met bovennatuurlijke krachten die van een nobele familie komt. De bedoeling is om je sociale leven te balanceren met het sterker maken van je personage. Door betere punten te halen krijg je meer geld, dat je dan weer kan uitgeven aan cosmetische items voor je personage. Er is ook een steeds groeiende en gevarieerde spelwereld om te verkennen buiten de school.

De game doet ook regelmatig events en updates. Je kan ook voor 100 Robux een private server starten in Royale High.

Link voor PC spelers.

Piggy

Piggy is een episodische horror game die schattige beelden zoals je die ziet in kinderprogramma's combineert met proberen overleven in een zombie apocalyps. Er is dus redelijk wat om uit te pluizen in de game, en dat mysterie is dan ook Piggy's grootste aantrekkingskracht. Het originele verhaal is ondertussen klaar, en nieuw mysterie is nu beschikbaar als "Book 2".

Als je tot vijf vrienden hebt die even enthousiast worden van Roblox mysteries als jij, dan is er goed nieuws. Je kan namelijk gratis private servers starten in Piggy.

Link voor PC spelers.

MeepCity

MeepCity is nog een Town & City game die vergelijkbaar is met Welcome to Bloxburg. MeepCity legt de nadruk meer op sociaal zijn met andere spelers: servers kunnen tot 200 spelers aan, in tegenstelling tot de gebruikelijke 30.

Je kan MeepCity een beetje een 'best of' noemen van veel andere populaire games op Roblox: ook hier heb je huisdieren die je kan verzamelen, je hebt een bouwsysteem om je eigen droomhuis te bouwen, en er zijn mini-games waar je in-game geld mee kunt verdienen om cosmetische items te kopen.

Je kan ook wat leuke gratis dingen krijgen met MeepCity codes.

Link voor PC spelers.

Brookhaven RP

Brookhaven RP is ook een Town & City game dat nog niet zo heel lang bestaat maar op korte tijd wel enorm populair is geworden in Roblox. Brookhaven RP is een chille RPG die geïnspireerd is door Second Life met een focus op het bouwen van een luxeleven. Klinkt dat niet fijn?

De beschrijving van de game moedigt aan om andere spelers te vinden waar je mee kan roleplayen, en servers zijn beperkt tot een kleine sociale cirkel van 18 spelers. Je kan voor 100 Robux wel een privé Brookhaven RP server opzetten voor jou en je vrienden.

Met Brookhaven codes kan je ook muziek afspelen met de in-game radio.

Link voor PC spelers.

Tower of Hell

Tower of Hell is getagged in Roblox als een Adventure Game, maar Roblox-kenner herkennen meteen dat het een obby is (afkorting voor obstakelparcours). Obbies hebben een bizarre reputatie bij Roblox spelers: er zijn een aantal uitstekende obbies te vinden, maar omdat ze zo gemakkelijk te maken zijn, is er ook heel veel rommel te vinden.

Tower of Hell is echter één van de goede. Beeld je dat je elke keer de finale van een Fall Guys rondje bereikt en vervolgens de wilde fase op het einde mag doen. Met telkens nieuwe levels zonder checkpoints racen 20 spelers ten elkaar om zo snel mogelijk bovenaan de toren te geraken. Je kan voor 250 Robux ook prive-servers maken en de host van de sessie kan ook wat aanpassingen te doen om te personaliseren.

Link voor PC spelers.

Anime Fighting Simulator

Anime Fighting Simulator is, zoals de naam al zegt, een Fighting game die geïnspireerd is door de imposante combat die je ziet in anime. Aangezien het een Roblox game is, is het natuurlijk grafisch minder uitgebreid dan sommige bekende fighting games, maar het is toch een verbazend complete game als je van het genre houdt.

Er zijn regelmatig updates die nieuwe items, equipment en andere features toevoegen. De game heeft zelfs seizoen. Om de ervaring compleet te maken zijn er zelfs verschillende game modi zoals een Tournament mode en natuurlijk de klassieker: een Story Mode die niemand ooit speelt.

Er kunnen tot 20 spelers op een server spelen, en een private server kost 250 Robux.

Je kan met deze Anime Fighting Simulator codes gratis Chikara en Yen krijgen.

Link voor PC spelers.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Roblox

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties