Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Beste Passive Skills in Palworld

Inclusief informatie over Lucky en Legendary Pals.

Image credit: PocketPair

Hoe meer je Palworld speelt, hoe meer je jouw base wilt optimaliseren, en buiten hun intrinsieke eigenschappen zijn de beste Passive Skills van Pals de sleutel voor effectieve optimalisatie.

Passive Skills zijn echter willekeurig bij alle Pals, dus er is geen garantie dat je er zelfs krijgt wanneer je een Pal vangt, net zoals er geen garantie is dat wat je krijgt nuttig is.

In deze gids leggen we je uit wat Passive Skills zijn, hoe je Lucky en Legendary traits vindt evenals de beste Passive Skills waar je naar moet uitkijken.

Op deze pagina:

Lucky en Legend Passive Skills in Palworld uitgelegd

Zoals eerder vermeld, zijn Passive Skills willekeurig bij alle Pals, wat betekent dat je niet altijd degene krijgt die je wilt, of die past bij het soort rol dat je een bepaalde Pal wilt geven.

Hoewel de meeste Passive Skills kunnen voorkomen bij elke Pal, zijn er een paar die dat niet kunnen, zoals die van Lucky en Legendary Pals.

De Passive Skill 'Lucky' die je bij Lucky Pals vindt, verhoogt zowel attack als work speed met 15%! De ‘Lucky’ vaardigheid is altijd aanwezig bij elke Lucky Pal, maar er is geen garantie dat je nog andere vaardigheden zult hebben.

Twee voorbeelden van Lucky Pals met de 'Lucky' Passive Skill.

De 'Legend' Passive Skill dat je bij Legendary Pals krijgt, is even zeldzaam en een bonus uniek voor slechts een paar Pals in het hele spel.

Deze twee vaardigheden zijn zeker de moeite waard om te zoeken, maar omdat ze nogal zeldzaam zijn, is het niet echt haalbaar om enkel deze te verzamelen, zeker als je nog nieuw bent in het spel.

In de volgende sectie hebben we dan een paar lijsten samengesteld met de beste Passive Skills die je kunt vinden in Palworld, niet alleen voor algemeen gebruik, maar ook voor degenen onder jullie die op jacht zijn naar de allerbeste versie van Lucky en Legendary Pals in the game.

Beste Passive Skills in Palworld

De Passive Skills waarop je jaagt voor Pals in jouw base zijn anders de skills die wilt voor companion Pals die meegaan op jouw avontuur.

Met dat in gedachten hebben we onze aanbevelingen opgesplitst in twee secties, één gericht op de beste Passive Skills voor het verzamelen van hulpbronnen en het bouwen van bases, en een andere gericht op de beste Passive Skills voor gevechten en companion-Pals.

Deze poezen zijn hard aan het werk in de base.

Beste Passive Skills voor het verzamelen van materialen en base Pals

Er zijn een paar vaardigheden waar je op wil letten bij het optimaliseren van Pals die op je base werken, of voor degenen die je wil meenemen in je party tijdens het verzamelen van materialen.

Hieronder volgen onze keuzes voor de beste Passive Skils voor het verzamelen van materialen in Palworld:

  • Artisan is waarschijnlijk de beste keuze hier, met een algemene verhoging van je werksnelheid met 50%, maar ook de skill ‘Serious’ is handig - het is slechts een +20% verhoging in werksnelheid, maar nog steeds nuttig tot je geluk hebt en Pal vindt met de Artisan skill.
  • Workaholic is een vaardigheid waardoor jouw Pals sanity level 15% minder snel zal zakken, wat betekent dat ze meer kunnen werken voordat ze een pauze moeten nemen.
  • Mine Foreman and Logging Foreman bieden beide een 25% verhoging van de efficiëntie van de speler van hun respectievelijke taken, hoewel dit op het moment van schrijven alleen van toepassing is op fysieke bomen en mining points in Palworld, het werkt niet voor de logging site en stone pits die je vanuit je base kunt gebruiken. Natuurlijk moeten de Pals met deze vaardigheden ook in je groep zitten om van dit voordeel te kunnen profiteren.
  • Een vergelijkbare situatie doet zich voor bij de Passive Skill Motivational Leader, waarbij staat dat het een +25% bonus geeft aan 'player speed', maar dit verwijst eigenlijk naar je eigen werksnelheid vanuit structuren binnen je basis. Ook hier moet de Pal met deze eigenschap in je groep zijn voor deze vaardigheid om te functioneren.

Als je niet zoveel geluk hebt gehad en enkele van de grotere boosts die hierboven worden beschreven niet hebt gekregen, kan je nog steeds goede alternatieven binden bij Passive Skills van lagere niveaus.

Sommige hiervan liggen vrij dicht bij hun tegenhangers van een hoger niveau, zoals Positive Thinker dat het tempo waarmee een Pals sanity daalt met 10% vertraagt, dat maakt het maar 5% minder effectief dan Workaholic.

Een voorbeeld van een Tier 1 Passive Skill.

Beste Passive Skills voor combat en party Pals

Als het om je party gaat, ben je idealiter op zoek naar Pals die geschikt zijn voor verschillende situaties, of het nu gaat om bonussen voor je eigen statistieken, of manieren waarop je Pals effectiever kunnen zijn in gevechten.

Veel hiervan zijn zo eenvoudig als attack of defence bonussen, maar andere zijn specifieker zoals movement speed verhogen en aanpassingen van elemental schade.

Hieronder vind je de beste combat-focused en party Passive Skills in Palworld:

  • Swift is een Passive Skill bonus dat jouw Pals hun movement speed met 10% verhoogt, dat is perfect voor Pals die je als mounts gebruikt. Runner heeft hetzelfde effect, met 20% verhoging in de plaats.
  • Musclehead is een van de sterkste Passive Skills in het spel als het om combat gaat, en verhoogt attack met 30%. Er is een work speed verlaging van 50%, maar als je een sterke Pal wil om mee te vechten, is Musclehead het wel waard.
  • Diet Lover is niet echt een Passive Skill waard om op te sporen, maar het is een fijne bonus voor elke Pal in jouw party, het doet de kans dat jouw Pals honger hebben dalen met 15%.
  • Vanguard en Stronghold Strategist boosten beide speler attack en defense met 10%. Dit zijn de enige speler-specifieke vaardigheid boosts die je kan krijgen, maar als kers op de taart, zijn ze stapelbaar, dat wil zeggen dat je tot 50% bonus kunt hebben!

Er zijn verschillende Passive Skills die bonussen bieden voor de weerstand van je Pal tegen schade van een bepaald element.

Elk van deze verleent ofwel een 10% verhoging van de uitgaande schade van een element, of een 10% verlaging van de inkomende schade van een element.

Een voorbeeld van een elemental-type Passive Skills.

Over het algemeen zijn de vaardigheden gebaseerd op elemental schade heel situatiegebonden, maar ze kunnen handig zijn wanneer je een groep wil samenstellen die specifiek gericht is op een bepaald gebied van de kaart, of een type Pal, zoals een dungeon-baas of iets dergelijks.

Passive Skills en hoe je ze krijgt via breeding uitgelegd

Hoe meer je Palworld speelt, hoe een grotere variëteit aan Passive Skills je zult ontdekken. De meeste hiervan kunnen in het algemeen bij elke Pal voorkomen, dus met wat zoeken kan je specifieke eigenschappen wel vinden.

Een voorbeeld van een Tier 3 Passive Skill.

Er zijn ook sterkere, hogere niveaus van Passive Skills dat je kan vinden, en deze zijn geel gekleurd met meerdere omhoog wijzende pijlen.

Sommige Passive Skills zijn echter niet positief, je kan veel Pals vinden met negatieve vaardigheden. Dit heeft niet altijd invled op de rol van die Pal, maar het is toch negatief en dus niet ideaal omdat ze één van de slots bezetten die beschikbaar zijn voor die eigenschappen.

De Breeding Farm, ontgrendelt met Technology Points nadat we Level 19 bereikten.

Naarmate je verder komt in het spel, zul je uiteindelijk niveau 19 bereiken en breeding als functie ontgrendelen. Door hierin te investeren, kun je verschillende Passive Skills doorgeven aan pasgeboren Pals, waardoor je in feite specifieke eigenschappen kunt kweken die je leuk vindt.


Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur in Palworld bezoek dan onze Palworld gids met tips en tricks.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Palworld

Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties