Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Beste Pals in het begin van Palworld

Tips voor het begin van het spel, zowel voor het bouwen van je base als samenstellen van je party.

Hoewel Palworld redelijk eenvoudig te begrijpen is, zijn er nog steeds genoeg aspecten waar je aan moet wennen, zoals welke Pals je het best vangt in het begin van het spel.

Je weet gemakkelijk waar een Pal het beste zal werken door naar zijn 'Partner Skill' te kijken, maar daarnaast zijn er nog enkele andere elementen waar je rekening mee moet houden.

In deze gids bespreken we wat de beste Pals zijn om te vangen in het begin van het spel, zowel voor het bouwen van je base als voor het samenstellen van je groep, evenals hoe Partner Skills, Work Suitability en Passive Skill een goede Pal definiëren.

Op deze pagina:

Beste Pals om vroeg te vangen in Palworld

Wanneer je een nieuw spel begint in Palworld, begin je op dezelfde locatie als elke andere speler. Dit betekent dat de Pals die je in het begin tegenkomt waarschijnlijk hetzelfde zijn als die van veel anderen.

Echter, naarmate je je basis uitbreidt en verder levelt, zijn er een paar waar je naar wilt uitkijken, zowel voor gevechten als voor het bouwen van je base in de eerste uren van je avontuur.

Hierna bespreken we welke Pals je best vangt in de eerste paar uur van je Palworld-reis.

Beste base Pals om vroeg te vangen in Palworld

Je zult opmerken dat de 'Partner Skill' van Pals zich ofwel richt op gebruik binnen bases voor meer productiegerichte taken, of buiten de base gericht op gevechten.

Over het algemeen kan de Partner Skill een goede indicatie zijn van waar Pals hun inspanningen het beste geplaatst worden, aangezien - bovenop hun work suitability - dit een extra vaardigheid is waar je van kunt profiteren.

Hier zijn een paar van de Pals die ik heb gevonden die bijzonder nuttig zijn om jouw base te bouwen in het begin van Palworld:

Cattiva

Je zult waarschijnlijk al heel snel een Cattiva Pal tegenkomen in Palworld, rond dezelfde tijd dat je Lamball tegenkomt – het schaap. Cattiva kan behoorlijk nuttig zijn om zowel bij je te hebben in het wild als aan het werk in je base, aangezien hun Partner Skill je carrying capacity met 50 verhoogt wanneer ze in je party zijn, en als je er meerdere hebt, stapelt dit aantal zich op, dus als je bijvoorbeeld aan het verzamelen bent, gooi er dan vijf van deze bij en ontvang +250 aan carrying capacity.

Cattiva.

Maar los daarvan, wanneer ze aan je base zijn toegewezen, hebben ze toegang tot de Mine-vaardigheid waarmee ze bijvoorbeeld in Stone Pits kunnen Minen, zodat je eigenlijk een constant aanbod van steen hebt.

Ze kunnen ook ander werk doen, je kan ze bijvoorbeeld toewijzen aan crafting workbenches, ze kunnen grondstoffen verplaatsen naar kisten of werken op berry plantations, dankzij hun Handiwork, Transporting, en Gathering work suitabilities respectievelijk. Al met al maakt dit ze behoorlijk handig om in je bases te houden, en daar heb ik de mijne voornamelijk in de eerste uren van het spel gestationeerd.

Tanzee

Op een vergelijkbare manier als Cattiva is Tanzee een andere geweldige Pal om aan je base toe te wijzen. Terwijl ze ook de Handiwork, Transporting en Gathering traits hebben, zijn er twee andere die hen bijzonder nuttig maken om in je base te hebben - Planting en Lumbering zijn aspecten van work suitability die je zullen voorzien van hout en meer voedsel, beide zijn essentiële hulpbronnen, net als steen.

Tanzee.

Je kan Tanzee toewijzen om aan een specifiek deel van je base te werken - of dat nu een ranch, crafting workbench, mine enzovoort is - wat geweldig is als er één specifieke hulpbron is waarvan je een constante voorraad wilt hebben. Als je meerdere hulpbronnen tegelijk wilt verzamelen in het begin van het spel, kan je Tanzee ook gebruiken om meerdere taken tegelijk te laten uitvoeren.

Pengullet

Naarmate je verder weg beweegt van het gebied waarin je begint, zul je meer Pals ontdekken. Net als Tanzee is Pengullet er een die je een beetje verder van het startgebied vindt, in de buurt van de kust. Zodra je er een hebt gevangen, kun je ze aan plantations toewijzen. Je kan ze ook in automatic work mode zetten, zodat ze zowel de plantation als de bijvoorbeeld de Crusher tegelijk kunnen doen, wat handig kan zijn om materialen in andere materialen te veranderen - zoals wood naar fibre, of stone tot Paldium Fragments, die beide worden gebruikt in verschillende crafting recipes.

Pengullet.

Vixy

Hoewel Vixy een work suitability heeft waarmee ze kunnen verzamelen en oogsten van berry plantations, is de echte truc hier om ze toe te wijzen aan een ranch omdat ze verschillende items kunnen opgraven, waaronder Pal Spheres. Zo moet je niet continu Pal Spheres maken. Daarnaast zul je ook merken dat Vixy andere items zoals arrows en Gold kan opgraven.

Al met al zijn ze gewoon een goede Pal om rond de ranch te hebben. Gecombineerd met een Lamball en Chikipi, zul je ook regelmatig wool en eggs produceren.

Vixy.

Als je op zoek bent naar meer langetermijnaanbevelingen voor de beste Pals voor je base, bekijk dan onze gids over de beste base-Pals.

Beste party Pals om vroeg te vangen in Palworld

Je kan niet echt een verkeerde keuze maken in het begin van het spel. Alle verschillende Pals die wij gebruikten in het begin van het spel richtten flinke hoeveelheden schade aan en waren vrij sterk voor ondersteuning tijdens gevechten.

Maar er zijn natuurlijk een aantal Pals die we sterker aanraden dan andere, omdat ze verschillende gevechtsvoordelen bieden.

Tanzee

Tanzee is een van de eerste Pals die ik ontdekte die een item nodig heeft om zijn Partner Skill te ontgrendelen. In dit geval was het een assault rifle dat Tanzee kan gebruiken om een barrage van kogels op vijanden af te vuren. Samen met long-range, core attacks, kan je de vaardigheid om een 'Cheery Rifle' te maken, ontgrendelen door Technology Points uit te geven nadat je niveau 12 hebt bereikt. In gevechten gebruik je deze best op korte afstand, vanwege de onnauwkeurige schoten, maar wanneer je vijanden raakt, doet het best wat schade.

Tanzee.

Cattiva

Cattiva's 'Punch Flurry'-vaardigheid richt hoge hoeveelheden schade aan. Daarnaast zijn ze ook bestand tegen best wat schade.

Cattiva.

Teafant

Teafant is een goede keuze als een Pal zoekt die jou kan ondersteunen. Vooral hun 'Soothing Shower' Partner Skill waarmee ze je kunnen genezen, komt goed van pas. Het geneest niet zo veel leven, maar het kan toch enorm helpen in het begin van het spel.

Teafant.

Fuack

Deze Pal heeft de 'Surfing Slam' Partner Skill, een aanval op korte afstand waarmee ze vliegen en zich op de vijand storten die je hebt getarget - een beetje riskanter en dichterbij dan het assault rifle van Tanzee, maar een die op zichzelf ook behoorlijk sterk kan zijn.

Fuack.

Foxparks

Bovenop zijn weerstand tegen Water- en Grass-type Pals, heeft Foxparks ook de 'Huggy Fire' Partner Skill. Met deze vaardigheid kun je de Foxparks oppakken en hem gebruiken als een letterlijke vlammenwerper tegen je vijanden - perfect wanneer je tegen een groep moet vechten.

Foxparks.

Om een volledige gids te lezen over de beste Pals voor gevechten, inclusief een overzicht van de sterktes en zwaktes val alle Pal-types, bekijk onze Palworld Type-overzicht gids.

Skills en Work Suitability in Palworld uitgelegd

Wanneer je een Pal vangt, zijn er enkele kenmerken die vaststaan en andere die willekeurig zijn.

Bijvoorbeeld, de 'Partner Skill' en 'Work Suitability' van een Pal zijn altijd hetzelfde, ongeacht hoe vaak je ze vangt. Dit zijn de vaardigheden waarbij het de moeite waard is om na te denken over waar je je Pal het beste kunt plaatsen - ofwel in je party, of in een van je bases.

Dit betekent echter niet dat je dat altijd moet volgen, en sommige Pals hebben zowel gevechts- als basevaardigheden waar je gebruik van kunt maken - zoals Lamball, die als schild kan worden gebruikt in gevechten, maar ook wool produceert wanneer hij aan een Ranch is toegewezen.

Links: Een voorbeeld van Partner Skills - deze is van Tanzee. | Rechts: Voorbeelden van work suitabilities die een Pal kan hebben.

Aan de andere kant zijn er andere elementen die bepaalde statistieken en vaardigheden van een willekeurige Pal kunnen verbeteren of verslechteren en je keuze verder kunnen beïnvloeden - dit zijn de 'Passive skills' van een Pal.

Deze Passive skills kunnen effectiviteit van een Pal in een bepaalde rol versterken - of verminderen. Passive Skills kunnen ook een hoger niveau hebben, dan is dit aangeduidt in geel.

Dit is het Passive Skills-gedeelte, te vinden op de stat-pagina van een Pal, onder hun Active Skills.

Dit betekent dat het nuttig kan zijn om dezelfde Pals te vangen, aangezien ze mogelijk beter geschikt zijn voor een bepaalde rol, afhankelijk van hun bonussen.

Je moet met al deze elementen rekening houden om de beste Pals aan de beste plaatsten toe te wijzen. Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur in Palworld bezoek dan onze Palworld gids met tips en tricks.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Palworld

Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties