Skip to main content

Belgische studio GRIN sluit de deuren

O.a. bekend van Woolfe: The Red Hood Diaries.

De Belgische studio GRIN sluit de deuren. De ontwikkelaar is failliet is verklaard en de laatste game waaraan het team werkte, blijkt nu Woolfe: The Red Hood Diaries. De platformgame lanceerde in april.

Studio-hoofd Wim Wouters laat op de blog van de game weten het erg jammer te vinden dat de game niet beter is ontvangen door zowel de pers, als door gamers zelf. "We vinden het vreselijk dat we jullie teleurgesteld hebben, met name omdat we zoveel passie in Woolfe hebben gestopt," aldus Wouters.

Uiteindelijk verkocht de titel niet genoeg om er winst mee te maken, en het geld is nu op. The Red Hood Diaries is mede mogelijk gemaakt door een succesvolle Kickstartercampagne, maar de extra's die backers tegemoet konden zien worden momenteel achter de hand gehouden. Wouters legt uit dat het artbook bijvoorbeeld volledig is ontworpen, maar dat het printen ervan niet betaald kan worden.

Ook legt de oprichter uit dat hij met Woolfe een game voor ogen had die zou bewijzen dat een team van zes man ook best een game kan maken die uitpakt als een AAA-titel. Indiegames hoeven niet alleen maar uit een paar pixels te bestaan, zo zegt Wouters. "Maar dat hadden we dus verkeerd."

Bruce recenseerde de game en concludeerde dat het 'een korte platformer is die leuk is om naar te kijken, maar ondanks goede bedoelingen niet leuk is om te spelen.' Lees er meer over in de Woolfe: The Red Hood Diaries review.

Er zou deze maand nog een tweede deel van worden uitgebracht, waarmee het verhaal zou concluderen. Dat is nu niet meer het geval en de licentie wordt in de verkoop gedaan.

GRIN werd in 2002 opgericht en heeft zodoende dertien jaar bestaan.

Bekijk op YouTube

Read this next